Een goed begin ... (deel 2)

Het jaar was begonnen en de eerste vissen waren gevangen maar... nog steeds geen nieuw water! Waarom weet ik niet precies maar het water wat we hadden uitgezocht trok me ineens totaal niet meer. Mijn zinnen werden gezet op een 20 ha put waar ik al meerdere verhalen over had gehoord en waar ik een jaar eerder al eens een nachtje had gezeten. Ik had hier een supergave schub van net geen 17 kilo gevangen. Dit water is in de zomer één grote wierput maar er zwemmen een paar hele gave vissen van boven de 20 kilo en waarschijnlijk ook boven de 25 kilo . Eén probleem... hoe vertel ik dit Marco... Het water is voor mij namelijk een half uur rijden maar voor Marco zeker anderhalf uur! Met een handvol leugens en wat valse beloftes was Marco snel omgepraat ;). De benodigde papieren werden gehaald en het eerstvolgende weekend zaten we dan daadwerkelijk aan een nieuw water.

Nieuw water, nieuwe kansen
Nieuw water, nieuwe kansen
Foto: Marco Rekers

Marco was er al eerder en omdat we beiden eigenlijk niets van het water wisten had hij een plek opgezocht in de noordoosthoek van het water waar al de hele week de zuidwesten wind op had gestaan (hij kan wel nadenken). De hengels werden met de boot zorgvuldig uitgevaren en het vissen op een nieuw water was eindelijk begonnen.

De eerste nacht verliep rustig en ik besloot 's morgens om anders dan anders de hengels maar gewoon te laten liggen. Dit bleek geen verkeerde keuze want rond een uurtje of 4 kreeg ik een paar piepen. Toen ik naar mijn hengel liep begon de baitrunner heel langzaam te lopen. Ik pakte rustig mijn hengel en maakte contact met de vis. in eerste instantie gebeurde er weinig maar de vis werd steeds sterker en schoot meteen het open water op. Er was  geen houden aan. Marco had zijn waadpak weer aangedaan en stond naast me in het water met het schepnet in zijn hand. We hadden beiden zoiets van.....wat is dit!!! Nadat de vis toch wel minimaal 80 lijn van mijn spoel had getrokken was ineens alle contact weg... GVD. De lijn was waarschijnlijk ergens langs een steen geschuurd want hij was best beschadigd. Hoe dan ook, de vis was weg!!

Deze nam meerdere meters lijn van mijn spoel
Deze nam meerdere meters lijn van mijn spoel
Foto: Marco Rekers

Nadat ik eerst een half uur chagrijnig op mijn stoel had gezeten en het er met Marco over had gehad wat dat wel niet geweest moest zijn, heb ik de hengel maar weer netjes op zijn plek gelegd. 

Het was denk ik een uurtje later dat mijn andere hengel (die helemaal strak in de hoek lag) begon te lopen. Opnieuw pakte ik de hengel en een nieuwe dril kon beginnen. De vis trok naar rechts het open water op en opnieuw werden meters lijn van mijn spoel getrokken. Ik keek Marco aan en zei.... wat is dat hier joh. Marco stond lekker relaxt achter me met een bakje koffie. Toen ik vroeg of het niet eens tijd werd om te helpen kreeg ik als antwoord... waarom... alles knapt er toch af bij jou (wat een schatje is het ook he).

Wat een schoonheid!
Wat een schoonheid!
Foto: Marco Rekers

Maar goed het materiaal hield nu wel stand en Marco kwam met het schepnet naast me staan. Inmiddels had ook deze vis wel weer een meter of 50 lijn genomen en trok helemaal naar rechts. Marco en ik besloten om langs de kant de vis tegemoet te lopen. Zo gezegd, zo gedaan en 5 minuten later liet Marco de vis het net in glijden. YESSS!!  De eerste vis op het nieuwe water was binnen en dat in het eerste weekend. We hadden op dat moment beiden nog niet in de gaten om wat voor een vis het hier ging. Het bleek achteraf te gaan om de grootste schub van het water wat mijn pb nu scherp stelde van 22,4 naar 23,8 kilo.

Ook mijn PB aan diggelen!
Ook mijn PB aan diggelen!
Foto: Marco Rekers

Zo zie je maar dat van al dat plannen over het algemeen niets terecht komt (bij ons tenminste). Gelukkig kan dit in sommige gevallen ook wel eens heel goed uitpakken. Wij blijven in ieder geval hier nog wel eventjes zitten en wensen iedereen verder ook nog een fijn jaar toe. Ik hoop dat we nog meer van dit soort verhalen kunnen schrijven.

Auteur: Roy Wietmarschen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.