Hunt for the illusive couple

Ze heeft me al veel gegeven en blijft geven maar ik mis iets. Ik ken haar al jaren en we zijn inmiddels op het punt beland dat een nachtje samen bijna als een verplicht nummertje voelt. Er moet wat veranderen om de sleur te doorbreken voordat ik op haar ben uitgekeken. Haar verlaten is geen optie. Een ander zal snel proberen mijn plek in te nemen. De gedachte alleen al... Dus ik ga op zoek naar hetgeen ik regelmatig van haar kreeg toen we elkaar net kenden. 

Van tevoren wist ik dat ik aan een uitdaging begon. Van mijn kant was het liefde op het eerste gezicht. We hadden volgens de verwachting en tegen de hoop in geen droomstart maar na enkele blanks werd ze vrijgevig. Tussen alle vangsten zitten twee karpers die ik maar niet kan vergeten  en heel graag nog een laatste keer zou willen vangen. Niemand weet waar ze zijn gebleven. En voor één van de twee heb ik een zeer sterke voorkeur. Wat een bak! Een mannelijke krachtpatser, geboren en getogen in Hollandse kweekvijvers. Ons moment samen is helaas niet geschikt voor het net. Phishing betekent voor mij meer dan een vorm van internetfraude.  

 


100% NL


Terugkijkend naar de  foto’s zie ik bij hem alles weer kristalhelder voor me. Zulk soort filmpjes zitten levenslang gevangen in m’n vissersbrein. Ik ga weer twee gevechten tegelijk aan. Eén met de karper die vecht voor vrijheid en een onzichtbare strijd die zich afspeelt tussen m’n oren. De bruut heeft zich inmiddels laten zien en ik weet het zeker. Deze wil ik echt niet verspelen. Als de vis zich vlak onder de hengeltop bevindt, wordt me duidelijk gemaakt dat de vis zich niet zonder slag of stoot laat landen. Talloze keren word ik gedwongen meters lijn te geven. Dolblij beslecht ik de strijd, die in mijn beleving een eeuwigheid duurde,  in mijn voordeel. BAM!! M’n ogen rollen bijna uit m’n kop als hij op de mat ligt.
 


Kleine broer?


Het najagen van een target is niet m’n ding. Maar voor deze twee vissen stap ik van m’n geloof af. Naar aanleiding van andermans vangst heb ik me ooit ingegraven op een stek en een target in zomer- en winterkleuren gevangen. Toen was ik over the moon, nu niet zo. Ik zal het een kwestie van voortschrijdend inzicht noemen. Met de juiste informatie kan het verbazingwekkend eenvoudig zijn met de nadruk op kan. De toppers staan niet voor niets vaak met dezelfde vissen (van geheimgehouden wateren) in de karperglossies. Kietel jij mij, dan kietel ik jou. Oh oh, wat heb ik nou weer gezegd? Mijn oprechte excuses voor deze ongefundeerde opmerking. Er  is gewoon goed gevist, ga zo door.
 


2 Keer in 8 maanden


De aanpak vraagt om een voor velen onorthodoxe benadering. M’n Carbon Compact, Restbite en Trax All Terrain EVO maken plaats voor een bivakzak, slaapmat en rugzak. Man, wat geniet ik hiervan. Ik heb een binnenpretje als ik in gedachten een denkbeeldige betaalput zie. Kingsize groene villa’s op houtsnippers, frame supports in windvrije omstandigheden, onnodige winterskins, koelkasten, oplaadpunten, magische dips, aas in alle kleuren van de regenboog, wonder rigs en weet ik veel wat nog meer wat nodig is om een vis te vangen. De eerste weken van m’n nieuwe seizoen mag ik het doen in een afgelegen gebied en een krappe zweethut van Defensie.
 


0 Sterren hotel


De drive om de vissen te vangen drijft me weer tot het uiterste. Hierdoor raak ik soms in conflict met mezelf. Met m’n 40 jaar ben ik de jongste niet meer waardoor ik merk dat tot het gaatje gaan steeds meer van me vergt. Toch zou ik het voor geen goud willen missen. Net als avontuurtjes in het verleden is dit project hopelijk ook gedoemd om te lukken. Of ik slaag in m’n missie? De tijd zal het leren. Dat ik vissen ga vangen staat buiten kijf, zegt de optimist. Ik sta daarom te popelen om m’n spullen te pakken voor m’n eerste nachtje van het jaar en hoop dat jullie er net zoveel zin an hebben als ik. Rest mij niets anders dan iedereen veel mooie momenten aan de waterkant te wensen. 

Happy angling for 2013!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.