Let the games begin! (deel 1)

Het was eind vorig jaar dat ik de vraag kreeg van de wedstrijdcommissie van de locale visclub, waar ik naast bestuurslid ook voorzitter ben van de karpercommissie, of er geen interesse was om voor komend seizoen ook een karperwedstrijd op het programma te zetten. Na een korte pol op Facebook en wat bevriende vissers geraadpleegd te hebben was de kogel door de kerk en konden we een plan gaan smeden voor de eerste karper wedstrijd op ons water. De grote kreek werd gekozen als wedstrijdparcours met als datum het weekend van 24 juli en de koppelvariant werd gekozen.

Niet iedereen zal het hier mee eens zijn, maar zeker bij een wedstrijd is het toch leuk als je iemand heb om tegen aan de praten en je wat te helpen. Na een wandelsessie aan de kreek moesten we wel 10 koppels kwijt kunnen en na overleg met de wedstrijdcommissie kon het reglement e.d. Worden gemaakt. Via de club hadden we goedkeuring om het inschrijfgeld volledig als prijzengeld te gebruiken, wat dus betekende in best wel leuke prijzen. Maar wat extra prijzen is altijd leuk en Willem had via verschillende kanalen nog een paar erg leuke prijzen geregeld. Het zal duidelijk zijn dat wij als organisatie natuurlijk alle sponsors erg dankbaar waren en vooral toen we alles binnen hadden. Via Pets & Co – de Bruijn, Korda en Strategy hadden we naast wel erg mooie prijzen ook voor iedere deelnemer een erg gafe goodie bag. 

Game On!
Game On!
Foto: Edwin Stoffels

Na de voorbereiding kon de inschrijving beginnen en de deelnemers druppelde binnen en zaten we vol. Een maandje geleden kreeg ik een afmelding binnen toevallig was dit tijdens een nachtje vissen en sprak dus gelijk maar het koppel aan wat op de andere put zat te vissen. Na een gezellig gesprek met Davy had hij wel interesse alleen het tijdstip was wel wat lastig want ze zouden de dag na de wedstrijd vertrekken voor een weekje vissen op karperveen. Ondanks dit wist hij toch zijn schoonzus te overtuigen om ook mee te doen en het thuis te regelen. De lijst was dus weer vol nog voor ik de afmelding verwerkt had. En met twee vrouwen een opa met kleinzoon en vervolgens vissers in alle leeftijdsklasse tussen hun in vind ik dat toch een erg mooi en vooral divers deelnemersveld.

De loting ging van start
De loting ging van start
Foto: Edwin Stoffels

Tijdens de laatste voorbereidingen besloten ook nog een nieuw bedrijf uit de buurt te contacteren namelijk Fresh-Carp-Food. Een jonge gozer uit de buurt die met best wat succes een aasbedrijf is gestart en ondanks het korte tijdsbestek waarin hij iets moest regelen dit toch wilde doen. En hij kwam het zelfs nog afleveren tijdens de wedstrijd. Helemaal top Levi!

Het is rond drie uur vrijdagmiddag als Willem en ik arriveren bij de kreek om alles op orde te maken en het parcours te controleren. Na de stekken te hebben uitgezet en voorzien van een steknummer en vuilniszak konden we het secretariaat klaarmaken en wat sponsormateriaal ophangen en was alles in gereedheid om de vissers te ontvangen. De vissers druppelde binnen en iedereen stond lekker wat te babbelen in een heerlijk zonnetje. Helaas waren de vooruitzichten minder zonnig en zal het vooral zaterdag een erg onstuimige dag worden. Na een woordje van de voorzitter van de wedstrijdcommissie kon de loting van start gaan en nadat iedereen ook nog een goodie bag had ontvangen kon iedereen aan de slag.

Om acht uur klonk het startsignaal en konden de rigs te wateren. De eerste nacht werd de wedstrijdleiding en wegingen door Patrick en Willem gedaan en kon ik dus lekker nog wat ontspannen en mijn vismaat en vriendin helpen bij het opbouwen. Een aanbeet verwachten te meesten niet direct en werd er dus ook lekker wat gebuurt en onder het genot van een pintje lekker wat gebabbeld tijdens een heerlijke zomeravond. 

Bas en Niek (de Bream-Kings van de wedstrijd)
Bas en Niek (de Bream-Kings van de wedstrijd)
Foto: Edwin Stoffels

Tegen half twee konden Patrick en Willem voor de eerste keer gaan wegen bij Kenny op stek 7 die de eerste vis van de wedstrijd op de kant had. Terwijl ik lekker op stek 2 zat en niet wist dat er net eentje op de kant lag hoorde ik op stek 1 het onmiskenbare geluid van een beetverklikker die aangaf dat er aan de andere kant van de lijn iets zat wat het lood een flink stukje aan het verplaatsen was. Niet veel later vergezeld door twee koplampen in het duister die het bevestigde dat er iets loos was. Na een korte wandeling naar stek lande Niek een mooie schub van 11,9 Kilo en kon ik Patrick en Willem een wandeling laten maken naar Stek 1. Toen ze er net waren was ook het begin van het noodweer gearriveerd en begon het te plenzen. Ik was er nog niet op voorbereid dus snel een foto getrokken en snel de tent opgezocht. 

Niek met een mooie schub van 11,9 kilo
Niek met een mooie schub van 11,9 kilo
Foto: Edwin Stoffels

De rest van de nacht bleef het rustig op de stek van Erik en Patricia en werd ik gewekt door een sms'je rond 7h dat Kenny de tweede net had gevangen en het de rest van nacht rustig was geweest. Inmiddels was de wind al behoorlijk aangewakkerd en regende het zachtjes. Ik had mijn screen opgezet als wedstrijdsecretariaat en tegen dit soort natuurgeweld is hij niet echt ontworpen en besloot maar die kant op te gaan en hem dan straks af te breken. Na even met Patrick gebabbeld te hebben konden we de regen trotseren om vervolgens weer een visje te wegen wederom bij Kenny. Niet veel later word ik gebeld door Patricia, ik denk nog “oh die is ook wakker geworden”. Maar na goedemorgen word ik onderbroken en gevraagd of ik wil komen wegen en dat er een kleintje op de mat ligt en konden Patrick en ik dus de wandeling naar stek 2 terug maken. Een klein schubje van 3,6 Kg had zich verkeken op een chod rig die Erik had gevangen. 

Pat haalt alles uit de kast
Pat haalt alles uit de kast
Foto: Edwin Stoffels

De vis was amper gewogen of we werden gebeld door Kim die melde dat Armand er eentje op de mat had liggen. Zij zaten op stek 8 en konden we dus weer aan de wandel. Een mooie schub 9,7 Kg had zich verslikt in de bollen van Armand. Het was inmiddels al flink harder gaan waaien en de screen had het echt zwaar nu en moest dus nu ook echt afgebroken worden. 

Flinke golven met schuimkoppen stonden er op het water
Flinke golven met schuimkoppen stonden er op het water
Foto: Edwin Stoffels

Na deze snel in de auto gelegd te hebben werd het nu toch echt tijd voor een bakkie koffie en aangezien het secretariaat was afgebroken moest ik dus terug naar de stek van Patricia voor een droog plekje. Terwijl ik genoot van een heerlijk bakje koffie werden we opgeschrikt door een keiharde fluiter op de andere chod hengel en aangezien Patricia en Erik hadden besloten vis om vis te doen was het nu aan haar om de hengel te pakken. Na een mooie dril lag er een punt gave schub van 6,8 op de mat. 

Pat met een punt gave schub van 6,8
Pat met een punt gave schub van 6,8
Foto: Edwin Stoffels

Inmiddels was ik al redelijk verregend aangezien ik 'smorgens nog dacht ik ga eerst de screen afbreken en dan droge kleren aandoen en een regenpak. Maar daar was nog niks van gekomen door de verschillende vissen. Terwijl ik dacht ik ga nu toch echt drogen kleren aantrekken belde Kenny me dit keer dat Jimmy inmiddels ook zijn eerste visje op de kant had. Ze zaten dus goed op de vis. Terwijl ik verzopen als een kat die kant op loop kom ik Geert tegen die had een mooie vis in de sling liggen melde hij. Aangezien die in de sling lag eerst maar naar Jimmy en vervolgens naar Geert. Jimmy had een mooie schub van 8,1 Kg en vervolgens naar Geert die bleek achteraf een mooie schub van 11,7 te hebben. Terwijl we nog even staan na te praten zie ik Jimmy staan zwaaien en staat Kenny weer met een kromme hengel.

Het regende inmiddels behoorlijk en dus snel wegen en een droog plekje opzoeken. Amper gearriveerd bij de shelter gaat de telefoon weer en kon ik weer terug en wederom naar Kenny. Dit keer had een 10,6 kg schub zich verschalkt in de rig van Kenny. Na een lauwe bak koffie vanmorgen begon de drang naar een warme bak koffie toch echt groot te worden, maar terwijl ik mijn percolator op de brander zet gaat mijn telefoon weer af en heb ik Kim weer aan de lijn. Ze zaten op een stek waar zakken door de hoeveelheid stenen en geringe diepte aan de kant geen optie is en zat er niks anders op dan de brander weer uit te zetten en de regen en windstoten wederom te trotseren. Na wat geklooi om de digitale weger op nul te krijgen in dit noodweer klokt de weger 10.9 kilo. 

Armand met een mooie schub later die dag gevangen
Armand met een mooie schub later die dag gevangen
Foto: Edwin Stoffels
Wil jij weten hoe dit verhaal verder gaat? Lees dan volgende week het tweede deel van Let the games begin! 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.