Mijn eerste trip naar Frankrijk

Voor mijn eerste trip naar Frankrijk heb ik gekozen voor Domaine Des Iles. Dit leek een goed water te zijn voor mijn eerste keer, mede omdat er een goed bestand aan karper op zit en redelijk vergelijkbaar is met mijn visserij thuis. Na het boeken van de reis bij The Carp Specialist heb ik nog wat extra informatie opgezocht. Hier was al het eerste struikelpunt, er was helaas niet zo veel handige info over te vinden. Na maanden en weken informatie zoeken, voorbereidingen treffen en er naartoe leven, was het eindelijk zo ver! Zo gelukkig als een klein kind kon ik de auto laden en richting Frankrijk vertrekken samen met mijn vriendin.

Le Domaine des Iles
Le Domaine des Iles

 

Na een goede 3 uur rijden kwamen we aan bij het water en werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar. Nadat deze man ons naar de stek had begeleid had ik een goed gesprek met hem en aan de hand van dit gesprek werden de stekken gekozen. Ik had besloten om niet te ver te gaan vissen de eerste twee nachten, maar eerst tegen de bomen links en rechts van mij te vissen. Later in de week ben ik verder gaan vissen in open water. Vooraleer ik de auto uit ging laden en de tent op ging zetten had ik eerst deze drie stekken aangevoerd. Dit deed ik met particles en met behulp van de spomb. Er was gans de week zo goed als enkel met particles gevoerd, dit omwille van de redelijke aantallen meerval in het water. Na alle stekken aangevoerd te hebben werd alles rustig uitgeladen en in orde gebracht. Het was nu eenmaal vakantie en ik had er niet z’n haast bij, maar het kriebelde wel om de hengels uit te varen met de voerboot.

De eerste van de sessie was gelijk een nieuw persoonlijk record
De eerste van de sessie was gelijk een nieuw persoonlijk record

Na het uitvaren van de hengels duurde het niet zo lang voor de eerste hengel afging. Dit gebeurde rechts tegen de bomen. Na een korte maar krachtige dril kon ik binnen het uur mijn eerste Franse vis landen. Zo blij als een klein kind legde ik deze op de mat en na weging bleek het al snel over een nieuw record te gaan voor mij! Het was een mooie spiegel van 17.5 kilo. Na een paar foto’s te hebben geschoten van deze prachtige vis mocht hij terug gaan zwemmen. Snel voerde ik de stek wat aan en legde ik de hengel zo snel mogelijk terug. Het plan bleek te werken en was als volgt:

Ik viste en voerde vooral met particles
Ik viste en voerde vooral met particles

Ik zou ‘spomben’ met particles en hier overheen vissen met een solid pva bag, gevuld met de pellets bag mix en hot spicy stick mix van Northern Baits. Deze bag mix werd aangemaakt met hennepolie en chilli salmon oil, twee sterk geurende oliën die de karper sterk aantrekken. Er werd gevist met een relatief lange onderlijn met een wide gape haak in maatje 4 en een stukje krimpkous voor een betere en snellere inhaking. Als haakaas gebruikte ik de secret one wafters van Northern Baits. Omwille van de vele obstakels in het water wilde ik echter niet met inline lood vissen dus werd er gekozen voor de standaard lead clip. Omdat ik met de standaard lead clip viste stak ik enkel de onderlijn in het zakje zonder het lood. De gehele montage vaarde ik met de voerboot uit, samen met een aantal halve hot spicy boilies en wat particles. Na een snelle aanbeet bleek het plan te werken. Maar niets was minder waar, want het bleef stil tot de volgende ochtend. Helaas heb ik deze ochtend enkel vissen moeten afgeven in de obstakels. Daarop besliste ik om al eerder in het open water te gaan vissen. Dit ging redelijk goed en het leverde al snel een nieuwe aanbeet op. Deze trok helaas naar de kant en zwom vast in de obstakels, waardoor deze ook werd verspeeld.

en voerde de stek aan met de Spomb
en voerde de stek aan met de Spomb

Na enkele kleinere vissen te vangen en een hoop vissen te verspelen had ik terug een dikkerd op de kant. Alweer een nieuw record! Een mooie spiegel van 20.2 kilo! De vis zat vol op het voer want de weegsling zat vol particles. Dit gebeurde helaas in de laatste uren van de sessie en verder kwam geen aanbeet meer uit. Als ik terugkijk op de sessie was deze al bij al voor mij geslaagd. Ook al heb ik een hoop vissen moeten afgeven, maar dat gebeurd iedereen wel eens. Het was een goede leerschool voor mij. Daarom ga ik zeker nog eens terug naar deze toplocatie! Met een prachtig water en mooie omgeving.

De laatste en zwaarste van de trip
De laatste en zwaarste van de trip

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.