Nachtvissen of een dag sessie (deel 3)

Na een bezoekje aan Frankrijk zat de zomervakantie er weer bijna op, ik hoor jullie al denken ...., nee dit bezoekje aan dit land met de vele betaalwateren en magische openbare wateren was met de familie en stond in het teken van Parijs. Maar tot zo ver mijn vakantie verslag en terug naar de wereld van onze zo geliefde Cyprinus carpio. De vakantie zat er dus bijna op en waren inmiddels weer thuis. Het was hoog zomer weer en dus bloedje warm. Mijn dochtertje ging dus met wat vriendinnen naar het plaatselijke zwembad en mijn zoon ging naar zijn vrienden, ..... pappa had dus een middagje vrij af :-). Nu had ik van allerlei hoog nodige klusjes thuis kunnen gaan doen, maar zo ́n kans voor een onverwachte middagsessie moet je niet laten gaan vond ik. 

Met de laatste sessie nog vers in het geheugen wist ik direct waar ik totaal onverwachts mijn lijnen nog eens ging nat maken. Het bekende ritueel van alles snel in de auto proppen en als een raket naar het water kon dus beginnen. Binnen no-time reed ik de straat uit en stond luttele minuten later op de steiger, waar ik ongeveer door mijn voetzolen heen smolt. Pfff wat was het warm die dag. Gelukkig was ik tijdens inpakken nog zo helder van geest om even een paraplu in de auto te mikken voor de zon.

Tijdens een korte observatie over het water zag ik niet direct ergens tekenen van leven behalve ver weg waar ik ze vorig jaar ook zag zonnen. Zoals eerder gezegd zijn boten en dergelijke verboden bij ons en met gewoon werpen kan ik daar niet komen . Wat betreft vissen kan ik vaak de kleinste details makkelijk herinneren en de laatste sessie was nog heel kort geleden, en die info was dus nog direct paraat. Dus de hengels op de stekken gelegd die de vorige keer de meeste runs opleverde met dezelfde boillies en montages. Enkele boillies er rond geworpen met de werppijp, schietgebedje en hopen dat onze karper goden me goed gezind zijn vandaag.

Snel onder de paraplu en het verloren water weer terug aanvullen. Niet veel later kwam er een hele trein ganzen op het gemakje voor bij gezwommen. Wat kan de natuur toch af en toe mooi en bijzonder zijn ....
 


Een hele trein ganzen


Inmiddels zaten we al een kleine twee uurtjes aan het water. Dit was de dag van nationale rouw in verband met het ongeluk met de MH17 en zat de gebeurtenissen wat te volgen op de radio totdat ik opgeschrikt werd door enkele piepen van de meest linkse hengel. Uit voorzorg toch maar op het gemakje eens gaan kijken, terwijl ik rustig over de loopplank liep vertrok de hengel in een volle fluiter. Niet veel later had ik hengel vast en kon de dril beginnen. Direct voel ik de lijn langs iets schuren onderwater, het zou toch niet hé...

Na voorzichtig wat druk houden zodat hij weg zou zwemmen van het eiland kon ik een zucht van verlichting slaan toen ik voelde dat hij zich toch had bedacht en een route had gekozen waar geen onzichtbare onderwater obstakels staan. Nu kon ik de vis echt voelen en gezien de run dacht ik toch dat het een leuke karper moest zijn. Maar helaas, raar genoeg was de weerstand minimaal en iets later had ik zelfs nog even het idee dat hij gelost was en er een tak aan zat of zoiets. Indraaien dus maar, iets vreemd vond ik wel dat wat er ook aan mijn lijn zat wel diep bleef, maar ja.. Het zonnetje scheen fel en je kon dus bijna de bodem zien vanaf de steiger welke op een dikke meter water staat, ineens zie ik een schim opduiken in het verlengde van mijn nylon, deze word steeds beter zichtbaar en groter..... Ergens toch verbaasd vind onze grote vriend het genoeg geweest en ik zie hem een flinke klap geven met z'n staart en mijn slip staat te gieren. Dit ritueel bleef zich een tijdje herhalen en meer dan enkele meters van de steiger af kwam hij niet, maar hij bleef zich maar tegen de bodem aanhouden. Met geen mogelijkheid kreeg ik hem op andere gedachte. Het werd zelfs zo voorspellend dat ik een actie foto kon maken
 


Zo zie ik mijn Chub's het liefst


Na een minuut of twintig schat ik, begon hij toch wat kracht te verliezen en kwam nu langzaam aan naar boven en de korte sprints werden minder heftig. Nu hij iets hoger kwam kon ik al zien dat het een mooie schub was. Niet heel veel later moest hij toch het onderspit delven, na nog een paar keer geprobeerd te hebben het riet in te duiken, en gleed hij het net in. Net inklappen en eens goed bekijken wat me nu het laatste klein half uurtje wat rare momenten heeft bezorgt. Tijdens het optillen van het net wist ik dit een flinke jongen was, met extra zorg en de zweetdruppels van mijn hoofd af druppelend de steiger maar eens af zien te komen zonder brokken. Snel de vis vastleggen in de onthaakmat en mijn emmertje even opvullen met water. Echt superhandig van die opvouw emmertjes, overlaatst nog eens gekeken om er wat extra bij te kopen, maar waren er toen helaas niet meer. Toch nog eens goed verder zoeken. Tijdens het wegen klokte hij exact 15 Kg! Wat een supervis voor een instant totaal onverwachte sessie. Nu nog een mooie foto, zakken vond ik niet echt een optie in verband met de extreme hitte en felle zon. Nu kon ik ook proberen Nathan te bellen, maar ja ondanks dat de meeste jongeren tegenwoordig aan hun mobieltje zitten vast geplakt. Is het mobieltje van Nathan vaker zoek en leeg dan dat hij aan staat, nog los van het feit dat hij hem dus vaker niet dan wel mee heeft. Hoe lang zou dat nog duren?

Maar goed dus een omstander moest het worden, voor de rest was iedereen aan het werk naar mijn weten. Nu was het opvallend rustig op straat ivm de nationale rouwdag, maar zag in de verte toch twee dames fietsen. Dus de vis weer zekeren in de onthaakmat, nog wat extra water en snel kijken of ze hoesting hadden in een foto maken. Wat verbaasd op mijn verhaal van een 15Kg vis wilde ze wel even afstappen en een fotootje schieten. Jullie zullen het vast wel kennen, maar de meeste mensen hebben geen idee wat er allemaal zwemt in het water. De foto's konden pas gemaakt worden nadat er enkele malen herhaald moest worden dat hij toch echt uit hier het water komt en dat hij toch ook echt aan die hengel is gevangen die daar in het gras ligt. Ik heb zelf Chub Outkast hengels en die hebben al geen echt dikke blank en door de dunne grips lijkt hij helemaal dun, maar wat een fijne dril en actie zit er in. Na wat foto's snel deze mooie schub weer terug zetten, wat een bak voor een totaal onverwachte middagsessie!
 


Wauw!!


Deze was wederom ten prooi gevallen op de chod-rig met de twee kleine zoete fel groene dumbels er op. Na de hengel weer in stelling gebracht te hebben en een bakkie koffie gedronken te hebben was het inmiddels bijna vier uur geworden en het geluid van de verschillende kerkklokken op de achtergrond en de immense stilte op straat doet je haren toch overeind staan. Nu vis ik meestal met een petje op tegen de zon, uit respect voor de nabestaande heb ik die netjes afgedaan en zo op mijn manier stil gestaan bij deze toch bijzondere dag in onze geschiedenis. Tegelijk vraag je je af waar het heen moet met deze wereld, nu heb ik ook best wat collega ́s en kennissen in die regio en vraag me direct af hoe het daar nu voor hun moet zijn, gelukkig zitten zij er iets van af, maar een slordige 300 Km is nou ook weer niet zo ver in dit soort situaties.

Nadat het officiële moment voorbij is vind ik het eigenlijk wel genoeg geweest en denk er over om maar eens op te gaan ruimen. Ivm het mooie weer stond er ook weer een BBQ op de planning en de boodschappen moeten ook nog gedaan worden. Wat een rare wereld af en toe, maar goed. Stefan reed toevallig langs toen ik net aan het opruimen was en maakte nog enkele mooie plaatjes vanaf mijn stek waarvan ik nu toch wel zeker wist dat ik sneller nog een dagsessie plan hier dan een onzekere nachtsessie alleen. Nu doe ik mijn meeste nachtsessies met Erik sinds ik hem om heb getoverd tot een karpervisser vorig jaar en die naast vissen ook een hoop gezelligheid geven en het laatste is nog het meest belangrijk. De voorbereiding op zich is soms al hilarisch. Afijn Back to reality en op naar de volgende sessie.... 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.