Sessieverslag Le Prunet

Voor de 6e keer organiseert mijn maat Jos van Pinxteren (Hengelsport van Pinxteren) een karperwedstrijd in Frankrijk. Het zogenaamde Carpevent 2012. Dit jaar was Le Prunet van Carpasens aan de beurt. Dit water is compleet afgehuurd voor deze week. Het water is 16 ha groot en voor de wedstrijd verdeeld in 6 stekken van 2 personen wat achteraf een prima indeling bleek te zijn.
 


Zondag 14 oktober was de dag van aankomst en de dag van veel regen. Het kwam met bakken uit de hemel. Ondanks de regen hadden we om 10 uur s’ochtens de stekloting gedaan. Bij de loting hadden we geluk, Maarten trok stek nr 8. Dit was de stek waar we van te voren al van zeiden deze stek loten wij. Het mooie was dat we van deze stek al de nodige informatie hadden. Maar het blijft wel vissen dus nu waar maken. Na 11 uur kon iedereen naar de gelote stekken toe en om iedereen de tijd te geven om op te bouwen startte de wedstrijd om 16:00 uur. Dat was maar goed ook want het regende harder en harder, dus regenpakken aan en opzetten die handel. Daarna in de nog hardere regen de boot in en stekken zoeken met behulp van de visvinder en peilhengel. Na de stekken gevonden te hebben stond er meer dan 4 cm water in de boot !! Alles ligt klaar en de 1e nacht staat te beginnen.
 


We trokken stek 8 
 

De 1e nacht was rustig tot we s’morgens aan de koffie zaten. We zaten te kijken over het water tot er plotseling een hengel vertrok van Maarten. Na een stevige dril lag er een mooie spiegel op de mat van 16,4 kilo, het begin is er. Nog geen klein uurtje later ging de 2e hengel er van door een 14,6 kilo spiegel voor Jos. Na deze 2 vangsten even informeren bij de andere koppels. Er bleken 2 koppels ook al vis te hebben, een 19,7  en 17,5 kilo spiegel voor de buren aan de overkant hadden ze ook 2 vissen namelijk 8 en 18,2 kilo beide spiegels. Dus na de 1e nacht stonden we op de 3e plaats (de wedstrijd ging om de zwaarste gevangen karper).
 


Een kolos van een spiegel!


De rest van de dag bleef het rustig. Later op de middag hebben we de stekken weer voorzien van voer en een vers haakaasje voor de 2e nacht. We visten met een mengeling van GULP partikels, namelijk hennep, tijgernoten en maïs. Hier doorheen gingen de Squidliver bollen. Deze werden gemalen en gehalveerd.

In deze nacht kwamen de aanbeten eerder op gang en met resultaat 5 vissen op de mat, waaronder een prachtige rijen en een 20,4 kilo spiegel. We hadden tot nu toe de zwaarste vis en stonden dus bovenaan. Ook op de andere stekken kwamen er vissen op de kant alle mooie en dikke vissen maar ze bleven onder onze 20 kilo bak. Overdag bleef het wederom rustig bij ons en de rest van de stekken. Later in de middag weer hetzelfde voer gemaakt en alles ververst, op naar nacht 3.
 


Dit is nog eens een steur


De 3e nacht liep ook weer lekker en leverde ons een mooie spiegel op van 19,7 kilo op en als kers op de taart een 22,1 kilo spiegel die de koppositie nog wat versterkte. Ook op de rest van de put werden veel vissen gevangen tussen de 15 en 20 kilo dus niemand had te klagen. Toen zagen we dat ze aan de overkant ook overdag gingen vangen wat ons nog niet lukte. Het verschil was dat hun tegen een bosrand zaten te vissen waar de vis overdag zich ophield. Wij zaten op een grote doorgang wat een trekroute van de vis bleek te zijn.
 


15,5 kilo ghost schubkarper 


We mochten niet klagen want onze nachten liepen goed door. Ook nacht 4 bracht ons weer 5 karpers met als topper weer een vis van 22,1 kilo. Ook hadden we een leuke bijvangst in de vorm van een diamand steur van 39 kilo en 185 cm (deze vis vingen we allebei deze week). Daarna viel het wederom stil bij ons in de ochtend en begonnen ze aan de overkant weer vis te vangen, het was duidelijk dat de vissen zich daar dus overdag ophielden en s’ nachts op de put zaten.

Nacht 5 leverde ons 4 vissen op. Geen zware deze keer maar wel een hele mooie en aparte rijen van 11,9 kilo en een paar plaatjes van spiegels.
 


Stuk voor stuk, prachtig van kleur


Ook in nacht 6 wisten we onze vissen te vangen dus het ging lekker. Toen kregen we bericht van de stek aan de overkant dat ze een vis hadden van 28 kilo !!! Jezus wat een bak van een karper was dat. Helaas na 4 dagen aan kop te hebben gestaan zakten we dan toch naar plaats 2. De laatste middag toch nog gekeken of we met wat veranderingen ook overdag een vis konden vangen met als resultaat 1 spiegel van ruim 12 kilo.
 


Maarten met een prachtige spiegel 


De laatste nacht werden we wederom beloont met een paar mooie vissen waaronder een 15,5 kilo ghost schubkarper. Ook wisten ze op een andere stek aan de overkant een vis te vangen van 26 kilo. Hierdoor zakten we weer een plaatje in het klassement en eindigde we uiteindelijk op de 3e plaats met in totaal 26 vissen en 2 steuren. In het totaal over de 6 stekken met 12 vissers hadden we 107 karpers met een gemiddeld gewicht van 16,4 kilo !!!!!!!
 


Veel mooier worden ze niet


We hebben een top week gehad met super vangsten en beide een nieuw PR. Al onze vissen hebben we gevangen op de bollen van Gulp Carp Squidliver en de particle range van Gulp Carp.

Op naar carpevent 2013.


Link: www.hengelsportvanpinxteren.nl


Groeten Jos van Pinxteren en Maarten de Bruin

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.