Zomaar weer een sessie

Het voorjaar is begonnen, het duurt niet lang meer voor de paai losbreekt en ondertussen huppelt de paashaas rond mijn bivvy, die ook nog eens afbreekt tijdens het opbouwen. Zomaar weer een sessie...

Dit keer heb ik gevoerd met een partikelmix van duivenvoer, hennep, tijgernoten en scopex/strawberry boilies die bestaan uit een verdraaid goede basismix, een kleurtje en 2 flavours. Simpel, doeltreffend en betaalbaar! Op groot boezemwater doet voedingswaarde er minder toe denk ik. Lang vasthouden door te voeren lukt hier toch niet, dus waarom allerlei dure ingrediënten gebruiken?

Ik heb gevoerd met een partikelmix

De 2 hengels beaas ik ieder met een andere rig. Hengel 1 voorzie ik van een hinged stiffrig met haakmaatje 4 en een fruitige witte 20mm pop-up. De bedoeling is om op te vallen en dat doet zo'n witte kingsize knikker wel! Deze rig haakt keer op keer geweldig en ik kan me er geen losser op herinneren.

De hinged stiffrig met witte pop-up

Hengel 2 mag het proberen met een snowman van een scopex/strawberry boilie en pop-up op een line aligner rig met een wide gape haak maat 4. De stek is letterlijk bezaaid met vis, veel vis en voornamelijk brasems die zich tegoed doen aan de partikels. Lijnzwemmer na lijnzwemmer volgt en in de verte hoor ik regelmatig karper springen. Ook heeft een witte 20 mm pop-up een bijzondere aantrekkingskracht op vogels! Toch duurt het tot 02.30 uur voordat de Delkim om aandacht schreeuwt. Hengel 1 met de pop-up loopt af en na een korte dril ligt een kleine schub op de mat. Dit ritueel herhaalt zich een uur of twee later nog een keer, maar dan op hengel 2 met de snowman. Ook dit levert, nadat de vis uit de opkomende lelies gepeuterd is, een mooie schub op.

Niet veel later, als ik naar een ongelofelijke brute zonsopkomst lig te staren vanuit mijn misvormde bivvy, loopt hengel nummer 2 weer af. Weer een schub maar heel even dacht ik dat het een skp’tje was. Ik vang hier weinig spiegels dus een skp’tje zou een welkome verrassing zijn! Ze zwemmen er wel, ik heb er zelf ook vier uitgezet door middel van adopteren. Geweldige vissen die zich, in het gebied waar ik vis, nog niet echt laten zien.

Een mooie zonsondergang!

Als ik dan toch al buiten in de kou sta besluit ik maar om wat foto’s te schieten van de zon, lucht en wat weiland. Die zijn goed gelukt denk ik zo? Beetje bewerkt op de telefoon maar dat mag toch wel? See you next time!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.