B&W Outdoor Cases

Fotografie is tegenwoordig een soort ‘hobby binnen een hobby’ voor veel karpervissers. Daarnaast gaat men tegenwoordig ook steeds vaker filmen en dus gaan er fotocamera’s, lenzen, videocamera’s en Go Pro’s mee naar maar de waterkant. Nu kan een Go Pro wel tegen water, maar voor de rest is waterschade vaak funest. Aan de waterkant schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Stel je maar eens voor dat je in een vreselijke plensbui terecht komt terwijl je tent nog niet staat. Of erger: je tas met spullen glijdt het water in!
 


Met die gedachte in het achterhoofd keek ik afgelopen winter naar mijn eigen cameratas. De goedkope tas bood ruimte aan een camera en twee lenzen, maar voor de externe microfoon was geen plek meer. Het gat in de voering van de tas sprong ook in het oog en ik realiseerde me dat dit echt niet langer kon. Op zoek naar een nieuwe tas dus, maar dat bleek niet zo makkelijk als gedacht. Veel cameratassen van hengelsportmerken zijn aan de kleine kant en de andere tassen zijn vaak bijzonder hoog geprijsd. Ik ken mezelf inmiddels een beetje en ik zou er in korte tijd in slagen om ook zo’n dure tas kapot te krijgen.

Toen dacht ik plots aan het vistripje met Kevin naar het Franse kanaal vorig jaar. Kevin had toen, als beroepsfotograaf, een koffer bij zich waar zijn cameraspullen in zaten. Kevin gebruikt zo’n koffer natuurlijk niet voor niets als fotograaf zijnde en daarom heb ik hem om informatie gevraagd. De koffer in kwestie is van het merk ‘B&W’ en type ‘outdoor case’. Na wat zoekwerk op internet en met de info die Kevin mij gaf schatte ik in dat het type 40 groot genoeg zou zijn voor mijn materiaal. De knoop werd doorgehakt en de koffer besteld. In mijn geval met vakverdelers in plaats van plukschuim.
 


Vakverdeling voor een georganiseerde koffer
 

Eigenschappen B&W Outdoor Case Type 40

Binnenmaat: 38.5x 26.5x 15.0 cm
• Buitenmaat: 41.5x 32.8x 16.5 cm
• Gewicht: 1.9 kg
• Capaciteit: 1 SLR, 3-4 objectieven en een flitser
• Kleur: Zwart
• Prijs: Vanaf € 75,- (Link: www.cameratasshop.nl)
 


Interessante kenmerken

• Levenslange garantie
Indeling kan veranderd & aangepast worden d.m.v. vakverdeler
• Bestand tegen temperaturen van + 40 tot -80 graden Celsius
• Absoluut water- en stofdicht
• Valtest vanaf 10 meter op betonnen vloer 

Uit bovenstaande kenmerken kan je op voorhand al opmaken dat een dergelijke koffer meer bescherming zou moeten bieden dan een cameratas. Bij het bekijken van de buitenkant valt direct op dat de kwaliteit van het gebruikte materiaal erg goed is. Alles is uitgevoerd in een hele stevige kwaliteit. Een robuust handvat, stevige clips (met beveiliging) om de koffer mee te vergrendelen en een ventiel om de druk te herstellen na een reis met het vliegtuig.
 


Een robuust handvat


In de koffer zitten de verdeelvakken netjes op hun plek. Deze zijn erg stevig en voorzien van een goede laag klittenband om op hun plek te blijven. Het is even puzzelen om de koffer naar je eigen wensen in te richten, maar zoals je op de foto’s ziet heb ik genoeg ruimte. In mijn geval neemt de microfoon de ruimte in van extra lenzen. De open vakken zijn bestemd voor de camera zelf en een externe flitser. Je kunt er ook voor kiezen om de koffer met plukschuim te bestellen. Daarmee kan je alles volledig passend maken, maar beperk je je enigszins in het wisselen van opstelling of toevoegen van materialen. De deksel van de koffer is gevuld met schuim zodat je materiaal ook van bovenaf beschermd is. De kleine opstaande randen aan de zijkanten van de koffer vallen uitstekend in de uitsparing van de deksel, waardoor en voor vuil en vocht geen ruimte is.

Voor deze koffer is ook een draagriem beschikbaar, maar die wordt helaas niet standaard bijgeleverd. Wat mij betreft het enige nadeel aan de koffer! De outdoor cases zijn verkrijgbaar in vele formaten. Handig om te weten is dat de outdoor cases tot en met ‘type 50’ als handbagage mee mogen in het vliegtuig! Ook is het mogelijk om de types 40,50 en 60 om te bouwen naar een backpack zodat je hem makkelijk mee kunt nemen op reis. Op Youtube vind je meerdere reviews en promotiefilmpjes waarbij de opties getoond worden.
 


De indeling is gemakkelijk te maken
 

Conclusie

Door de B&W outdoor case maak ik me aan de waterkant geen zorgen meer om mijn materiaal. Alles zit vochtvrij opgeborgen en de koffer kan een flinke klap incasseren. Handig als hij onverhoopt zou vallen, ergens tegen aan zou stoten of onder een berg ander materiaal terecht zou komen. De prijs is in verhouding niet veel hoger dan een kwaliteitstas, maar het is even een investering. De koffer neemt iets meer ruimte in dan een tas. Voordeel is wel dat je hem kan stapelen of kunt dragen met een draagriem (niet meegeleverd). 

Sleep jij ook een lading cameraspullen met je mee? In dat geval adviseer ik je ook zeker om een dergelijke camerakoffer te overwegen. Better safe than sorry ;)


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.