Carpleaders aan de waterkant

De komst van leadless leadermateriaal gaat gepaard met een aantal flinke voordelen. Om te beginnen was het de loodkern die de leader erg stug en dik maakte. Zonder deze kern, zal logischerwijs een leader zowel soepeler als dunner worden. Hierdoor zal een leader nog mooier wegvallen op de bodem. Een ander bijkomend voordeel is, dat dit type leader overal ingezet mag worden. Dus ook op wateren waar het vissen met leadcore verboden is.


Mourad's Carpleaders

Een nadeel van dit nieuwe soort leadermateriaal is, dat het splicen een aardig priegelwerkje is. Omdat het zo dun is trek je erg snel een fleurnaald aan barrels. Gebeurt je dit een aantal keer is de lol er snel vanaf kan ik je melden. Ook waren veel mensen niet tevreden met de kleuren waaruit wij kunnen kiezen. Het zag er namelijk vrij lomp uit.

"Dit moet beter kunnen", moet Mourad Aviara hebben gedacht en kwam met kant en klare, handgeknoopte, leadless leaders.


De kleuren Chameleon en Sand

Persoonlijk ben ik helemaal dol op het "nieuwe leadermateriaal" en was daarom erg enthousiast toen ik lucht kreeg van Mourad's producten. Momenteel ben ik in het bezit van een aantal CarpLeaders en zal ze eens goed onder de loep nemen.

De nieuwe CarpLeaders worden geleverd in vier leadersystemen, twee lengtes en drie kleuren. Dit zijn de Shocker leader, de Chod leader, de Helicopter leader en de Indulgence Clip leader. Vrijwel alle denkbare systemen zijn dus voorgeprepareerd leverbaar. Hieruit kun je kiezen tussen een leader van 110 cm of 130 cm en de kleur Sand, Chameleon en Weedy.

Om maar meteen verder te gaan op de kleur kan ik niets anders zeggen dan dat ik het een serieuze verbetering vind ten opzichte van de concurrentie. De Sand kleur is een mooie licht bruine kleur met hier doorheen een iets donkerdere bedrading. Dit moet prachtig wegvallen tegen een zandbodem. De Chameleon versie is mooi groen met een bruine onderbreking. Het ziet er erg "slicky" uit!


De chod is voorzien van stuitjes met een groot oog. Heel visveilig dus.

Wat erg belangrijk is aan een leader is de afwerking bij de bevestigingslus. Je moet er namelijk niet aan denken dat je een vis verspeelt omdat de lus open schiet.

Wanneer je de splice goed bekijkt zie je dat het leadermateriaal zeker drie centimeter door de kern is getrokken. Ook is het uiteinde afgebrand. Hierdoor ontstaat een bolletje dat onmogelijk terug kan schuiven. Helemaal niet wanneer er spanning op de leader staat.


De bevestiging van het lood

De leaders zijn voorzien van onderdelen die het systeem compleet maken. Zo heeft de Chod variant twee grote stuitjes, een wartel, kwik link en een heli sleeve. Na het bevestigen van je rig aan de wartel, klik je jouw lood aan de kwik link en kunt vissen. De heli sleeve is ervoor bedoeld om de kwik link af te dekken. Hiermee voorkom je dat het lood los kan raken. Ik persoonlijk vind de gebruikte heli sleeve aan de té korte kant. Hij bedekt namelijk alleen de kwik link terwijl ik met een dergelijk systeem ook graag de wartel bedek. Ook ben ik met deze korte variant bang dat hij er gemakkelijk vanaf zal glijden. Helemaal wanneer hij nat is.


Ik ben heel erg te spreken over de leaders van CarpLeaders. Naast de verbeterde kleuren laat ook de afwerking niets te wensen over. Ze zijn voorzien van degelijke materialen en tegen een verkoopprijs van €4,75 (110 cm) zijn ze een stuk goedkoper dan de meeste complete karper systemen.

Link: www.carpleaders.com

Auteur: Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.