Deception Angling aan de waterkant

Zoals vele van jullie was ik afgelopen jaar ook op Carp Zwolle en naast de grote stands liet ik mijn ogen ook de kost bij de kleinere stands. Eén van die stands was van Deception Angling, enkele rekken met end tackle en wat spraakzame Engels sprekende mannen waren hun ingrediënten. Ik werd aangesproken door Peter die hun artikelen natuurlijk aanprijsde. Zijn verkoopargumenten waren dat hun end tackle met de hand gecontroleerd werd en hun haken dus ook echt allemaal echt scherp waren en dit tegen een erg aantrekkelijke prijs. De putty zou beter op je onderlijn blijven zitten en deze zou je zelfs door een pva stick heen kunnen trekken. Alleen hu coated braid was nog niet echt geschikt voor de heel grote vissen.

Enkele potten met afgekeurde haken.
Enkele potten met afgekeurde haken.
Foto: Deception Angling

Nu hoor je meestal alleen maar positieve geluiden van een verkoper, hoe vaak zegt de autoverkoper niet dat de auto van een oud vrouwtje was en/of altijd binnen heeft gestaan? Dus dat triggerde wat bij mij, dit merk wilde ik wel eens aan de tand voelen en nam dus enkele items mee. Nu ben ik toch altijd wat sceptisch over mijn end tackle en vooral de haken, aangezien ik bij de herstart van mijn visserij nogal eens uitgebogen en gebroken haken had en dus eigenlijk vast hield aan enkele merken. Maar ja je kan alleen een gedegen review schrijven als je het er toch eens gaat aanknopen. Dus met enige tegenzin en nieuwsgierigheid werden er lijntjes geknoopt met de end tackle van Deception Angling.  

Inmiddels hebben ze hun end tackle range al behoorlijk uitgebreid met diverse andere items zoals hook beads, bait screws, allerlei swivels en dergelijke.
Inmiddels hebben ze hun end tackle range al behoorlijk uitgebreid met diverse andere items zoals hook beads, bait screws, allerlei swivels en dergelijke.
Foto: Deception Angling

Tijdens het knopen van de rigs heb ik eens kritisch naar alle haken gekeken en inderdaad alle haken waren erg scherp en in geen van de pakjes kon ik ook maar een haak vinden die iets minder scherp was of een andere afwijking had. Tijdens meerdere sessies en in verschillende omstandigheden heb ik voornamelijk de haken getest. En ik kan eigenlijk alleen met lof spreken over hun end tackle. Geen enkele haak was uitgebogen of anderzijds beschadigd ook niet nadat er meerdere vissen mee gevangen waren.

Nu ben ik niet iemand die heel vaak putty gebruikt in combinatie met PVA sticks. Maar natuurlijk heb ik dit ook een keer geprobeerd en de putty blijft inderdaad goed zitten ook als je deze met wat kracht door de stick heen moet trekken. Zoals gezegd doe ik dit niet heel vaak en kan ik dus geen echt gedegen oordeel vellen of dat dit beter of gelijk is aan andere merken. Het viel me wel op dat het heel erg 'plakt' aan elkaar en het dus erg gemakkelijk is om een stukje putty er bij te plakken als je een popup erg kritisch wilt uitbalanceren zoals ik dit bijvoorbeeld doe bij een Ronnie Rig.

Blowback rigEen TWG maatje 6 gemonteerd als blowback rig tijdens het snagvissen. Ondanks dat deze rakker de takken in wilde vluchten gaf de haak geen krimp. Juist op deze stek had ik vroeger nogal eens uitgebogen haken met een losser als gevolg. 

Ik heb voor de review vooral de chod, TWG en D-XCurve getest, dit komt vooral omdat ik graag met rigs vis die zich erg goed lenen voor deze haken. Maar ook bijvoorbeeld de longshank heb ik enkele malen gebruikt. 

Ook deze zorgde er voor dat de haak flink aan de tand werd gevoeldEen multi rig tegen een obstakel aan zorgde er voor dat de chod haak ook goed aan de tand gevoeld werd.

Conclusie

Ik was erg verrast door de end tackle van Deception Angling. Alles voldeed aan de verwachting zoals die geschept was op de beurs. Alle haken waren inderdaad erg scherp te noemen en scherper dan sommige andere merken. De putty is enorm zwaar en blijft erg goed zitten. De andere items zoals de sleeves, wartels en dergelijke heb ik eigenlijk nog nooit problemen mee gehad en ook bij dit merk niet, maar ik denk dat dit toch ook gewoon gemeen goed is van welk merk je dit ook koopt (uitzondering van vage merken en sites daar gelaten natuurlijk). Ik durf met gerust hart te zeggen dat je de end tackle range van Deception Angling gerust in je tacklebox kan stoppen en met vol vertrouwen in kan zetten in zelfs de zwaardere omstandigheden. Het merk doet zeker niet onder voor de grotere merken op de markt.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.