Dutch Carp Metals Snag Ears aan de waterkant

Snag ears zijn sinds hun introductie een product geweest wat bleef evolueren. In de jaarlijkse updates die we de afgelopen jaren deden zagen we dat de snag ear onderhevig was aan verschillende innovaties die vooral van Engelse bodem afkwamen. Gelukkig bracht de herfst van 2015 niet enkel bladeren en lanceerde Arjan Verkoelen en Lennart Hoomoedt hun Dutch Carp Metals. Handgemaakte Nederlandse rodsupport producten van hoogwaardige kwaliteit. De kerstman legde vorige maand een cadeautje onder de kerstboom van CarpFeeling en de afgelopen weken hebben we de Small Snag Ears van Dutch Carp Metals, hierna te noemen DCM, eens aan de tand gevoeld. Hierbij mijn bevindingen.

Chique spul!

Chique spul!

Uiterlijke kenmerken

Snag ears, wat voor zinnigs kan je erover vertellen? Toch zijn deze varianten van DCM behoorlijk doordacht te noemen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal en hebben enkele uiterlijke kenmerken die ze erg chique maakt. Opvallend zijn de lange armen van deze snag ears. Vanaf de voet zijn de armen 15 centimeter lang en de opening tussen de armen bedraagt 2 centimeter. De versie die ik heb getest is de Small variant. Deze Small versie heeft tussen de beetmelder bevestiging en de armen 3,5 centimeter ruimte en dat is voldoende voor de meest gangbare beetmelders. Ik heb deze snag ears getest in combinatie met E.C.U. MK1 Compacts en de alarm pouch paste zonder problemen over de beetmelder zonder dat de snag ears gedemonteerd hoefden te worden.

Er is voldoende ruimte tussen bevestiging beetmelder en de armen van de snag ear.

Er is voldoende ruimte tussen bevestiging beetmelder en de armen van de snag ear.

De hangerbevestiging

Verder kenmerken voor deze Small versie is dat hij niet voorzien is van een vooruitstaande hangerbevestiging. Dit is bij de Medium en Large modellen wel het geval. Ondanks dat is tussen de twee armpjes wel een zogenaamde universele 2ba thread te vinden voor het monteren van swingers of hangers. Je kan deze bevestiging op twee manieren gebruiken. De eerste manier is misschien wat bijzonder te noemen. Je kan je hanger namelijk achterlangs monteren naar voren toe. Hiervoor zal je wel een chain moeten gebruiken van tenminste 10 inch. Ja, het klinkt als een goedkope zin uit een pornofilm maar onderstaande foto zal een en ander verduidelijken.

Een hangerbevestiging die achterlangs gemonteerd is.

Een hangerbevestiging die achterlangs gemonteerd is.

De tweede manier is natuurlijk voor de bootvissers zeer interessant. Op het grote water deint je boot mee op de golven en dat zorgt voor een constante stroom aan loze beetmeldingen. Door je hanger of swinger achter je beetmelder te monteren, kun je deze loze piepen opvangen. Door de positionering van de hangerbevestiging aan de achterzijde van de snag ear, kun je dit probleem moeiteloos tackelen. Dat is nog eens handig!

Deze snag ears zijn ook zeer interessant voor bootvissers

Deze snag ears zijn ook zeer interessant voor bootvissers

Demontabele armen

De laatste kenmerken die ik wil benoemen zijn onder andere de beetmelder bevestiging en de demontabele armen. De beetmelder bevestiging kent een universele boring en is zo ontworpen dat de kop van de bankstick of buzzerbar verzonken ligt in de snag ear. Met een diameter van 2,5 centimeter is er voldoende ruimte om ook de kop van chunky banksticks of buzzerbars te laten verzinken.

De armen zitten vast met zeer fraaie stelschroeven

De armen zitten vast met zeer fraaie stelschroeven

We gaan verder met de 15 centimeter demontabele armen. Zoals net gezegd past de alarm pouch prima over de beetmelder zonder dat de snag ears verwijderd hoeven worden. Wil je toch de lengte van je snag ears inkorten, dan zijn de armpjes demontabel. Het schroefdraad van de snag ear zit verzonken in de voet en wordt vastgehouden met een zeer fraaie stelschroef. Ondanks dat deze stelschroef echt zo’n product is om snel kwijt te raken, is het monteren en demonteren van de armen piece of cake. Het laatste voordeel van demontabele armen is dat je er ook voor kan kiezen om 1 armpje te gebruiken. Vis je met je hengel naar rechts dan is in feite alleen een armpje aan de rechterzijde van je hengelblank nodig.

Het demonteren van de armpjes is een piece of cake

Het demonteren van de armpjes is een piece of cake

Kortom,

De Snag Ears van DCM zijn een fraaie stukje huisvlijt. Door het gebruikte materiaal en het doordachte ontwerp is dit een product wat je leven lang mee kan gaan. DCM verkoopt ze in drie maten te weten; Small, Medium en Large. De Medium heeft als voordeel een extra vooruitstaande hangerbevestiging en de Large versie heeft daarnaast de extra mogelijkheid om de ruimte tussen de armpjes te vergroten of te verkleinen. De prijs voor de Small versie bedraagt 37,50 euro de stuk. De prijs voor de Medium 45,00 euro en de Large variant kost 55,00 euro per stuk. Ben je nog opzoek naar een degelijk setje snag ears dan is DCM zeker het overwegen waard!

Dutch Carp Metals staat ook op de aankomende CARP Zwolle en wel op stand 525 van Dé Karperbootshop. Ben je geïnteresseerd in de producten van ze dan is het zeker een aanrader om even bij ze langs te gaan.

Ik wil Dutch Carp Metals bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product. Voor meer informatie over Dutch Carp Metals bezoek je hun Facebook pagina via deze link.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.