Extreme Fishing Baits Formula One Partikels

Tijdens ons bezoek aan de Hengel Expo Kortrijk ontmoette we Pascal Praet en zijn teamleden op de stand van Extreme Fishing Baits. De kracht van hun artikelen en de jarenlange ervaring van de producten zorgen voor de vele schitterende vangsten. Het assortiment bestaat uit freezerbaits, eigen samengestelde boiliemixen, pellets, flavours en pop ups. Tijdens ons gesprek werden we even afgeleid door een aantal zakken met partikels. Op zich niks bijzonders aangezien we deze vaak genoeg op de markt zien. Deze zagen er anders uit dan dat we gewend zijn doordat ze al in het week hadden gestaan, het kookproces doorstaan hadden en daarna terug gedroogd zijn. Daar wilde we natuurlijk meer van weten! Ons gesprek eindigde dan ook met de uitleg over de Formula One Partikels en hebben een zak meegenomen om kennis te mogen maken met deze partikels. Natuurlijk delen we onze ervaring graag met jullie.

Formula One PartikelsDe Formula One Partikels laten zich zien op de Hengel Expo Kortrijk

Kennismaking

De Formula One Partikels zijn voorbereide partikels die je erg snel kunt bereiden en zelfs aan de waterkant kunt bereiden. De mix bevat o.a. tarwe, maïs, maples, witte lupinen en witte maples. De gedroogde partikels hebben het week en kookproces al doorstaan en na dit proces zijn ze terug gedroogd. Doordat ze behandeld zijn hebben bacteriën en enzymen geen kans en zijn ze lang houdbaar. De partikels zijn verkrijgbaar in zakken van 10 kg maar houd er rekening mee dat geweekte partikels natuurlijk uitzetten. Uit 1 zak van 10 kg kan je ongeveer 30 kg aan partikels bereiden.

Bereiding

Het week- en kookproces is natuurlijk al voor je gedaan en in principe is er weinig over te vermelden omdat het niet moeilijk te bereiden is. 

1# Als je de partikels wilt gaan gebruiken neem je een hoeveelheid aan droge partikels (Houd er rekening mee dat de inhoud verdrievoudigd).

 

Eindresultaat

Voordelen

  • Doordat de partikels maar 4 uur onder water hoeven te staan zijn ze enorm snel bereid. Een voordeel daarbij komt dat je ze net meer thuis hoeft te bereiden. Tijdens je sessie kan je de partikels gewoon aan de waterkant onder water zetten. 
  • Doordat je ter plaatse kan bereiden gebruik je alleen wat je nodig denkt te hebben, dus onnodige overschotten zijn verleden tijd. 
  • Droge partikels nemen minder transportruimte in beslag en geen gesjouw met emmers etc. 

Conclusie

Persoonlijk kook ik liever mijn eigen partikels maar zeker wel een aanrader om een zak in huis te hebben voor de onverwachte sessies of voor extra aan de waterkant. Een van de voordelen is dan ook wel de partikels makkelijk mee te nemen zijn. Als ik zelf op een visvakantie gaat is de auto redelijk gevuld met emmers. Met de Extreme Fishing Baits Formula One Partikels heb je daar geen last meer van en leg de je de partikels met gemak onder de stoel. 

Benieuwd geworden of wil je het zelf eens testen? Check voor meer informatie de website van Extreme Fishing Baits!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.