Fishlife Oxy Sticks aan de waterkant

5 jaar geleden introduceerde het Nederlandse Pro Line een nieuw aasbenadering en dat waren hun Sticks. Speciale staafjes gemaakt van een boiliemix die de brug tussen de conventionele boilies en pellets moesten vormen. De Pro Line Sticks waren bedoeld om een hoge instant response te verkrijgen maar de vis niet te verzadigen. Met een oplostijd van een 24 uur zouden de vissen nooit teveel voer krijgen en zouden de kleine vissen wel opruimen wanneer er voer overbleef. De Sticks van Pro Line waren een leuke vinding van aascreativiteit. Anno 2012 was daar alleen het Nederlandse Fishlife die dit idee naar een nog hoger level tilde. Maak kennis met de Oxy Sticks!
 

Fishlife?

Het Nederlandse Fishlife is een nog tamelijk onbekende speler op de aasmarkt. Toch hebben ze alweer bestaansrecht sinds het millennium. Fishlife begon ooit in de aquariumwereld waar ze enorm veel kennis hebben opgedaan hoe vissen reageren op voer. Door nauwe banden met het tevens Nederlandse BDS Baits, werden de eerste pellet sticks ontworpen en verbetert. Uiteindelijk werd de machine die deze pellets maakt, verkocht aan Plus Baits waarbij de eigenaar van Fishlife in eerste instantie de productie en ontwikkeling op zich nam. Door tegenvallende verkoopresultaten en hoge arbeidskosten is Plus Baits zelf de pellet sticks gaan produceren. Fishlife besloot een eigen machine aan te schaffen en te experimenteren met de mixen die er al lagen. Dit resulteerde in 2012 in de Oxy Sticks.

De Oxy Sticks bevatten mais
 

De werking van Oxy Sticks

De Oxy Stick is een pellet stick welke lijkt op de bekende Bix veevoeders. Het betreft harde staafjes welke zijn samengesteld uit een combinatie van grove en fijne voerdeeltjes. De Oxy Sticks zijn uniek door het speciale Oxy ingrediënt. Een natuurlijk ingrediënt wat in aanraking met water een licht bruisend effect creëert. Door het Oxy ingrediënt, is de oplostijd van deze sticks veel korter als bijvoorbeeld de Sticks van Pro Line. Binnen 10 minuten breken de sticks af door het licht bruisende effect. Niet alleen wordt een klein voerhoopje gecreëerd van grove en kleine voerdeeltjes, ook door het licht bruisende effect wordt een verticaal voerspoor getrokken. Juist dit laatste is wat Fishlife wilt benadrukken. In hun visie wil je als visser de vissen vanuit alle waterlagen naar je haakaas lokken. Door het creëren van een verticaal voerspoor kun je dit in de hand helpen.  De Oxy Sticks zijn verkrijgbaar in 6mm en 8mm en in diverse kleuren/smaken. Buiten dat de smaken zijn afgestemd op de boilies uit hun eigen range, zijn de smaken zo algemeen dat er beslist een soort bijzit wat combineert met jouw boilies.

Een combinatie van grove en fijne voerdeeltjes
 

De test

Bonne, tot zover de algemene productbeschrijving. Ook in ben in de weer geweest met de Oxy Sticks en heb ze getest op diverse  manieren. In mijn test heb ik de hennep, scopex en halibut versies meegenomen. De eerste indruk van de Sticks is goed. Ze voelen hard aan en lijken enorm veel op de Pro Line versies. Ze zijn een 3 a 4 centimeter lang wat ik als een pre ziet. Door de staafvorm zijn ze wat lastiger weg te krijgen voor brasem, winde of andere vissoorten die we liever niet vangen. Natuurlijk is dit maar van korte duur door de snelle oplostijd van deze staafjes. De Oxy Sticks zullen pas doen wat ze moeten doen als ze te water worden gelaten. Van alle 3 de soorten die ik tot mijn beschikking heb, gooi ik er eentje in een bakje water. Het water is afkomstig van het meer waar ik op dat moment aan het vissen ben. De temperatuur van het water blijkt na meting op 16 graden te liggen.

De Oxy Sticks lossen snel op

Al vrij snel beginnen de Oxy Sticks heel rustig te bruisen. Verwacht overigens geen bubbelbadeffect. Het bruiseffect is vrij gering maar wel aanwezig. Wat gelijk opvalt is dat de gele kleuren, de hennep en scopex, sneller oplossen dat de lichtbruine halibut Sticks. Bij een watertemperatuur van 16 graden lossen de Oxy Sticks overigens veel sneller op dan de 10 minuten die ervoor staan. Na pak en beet 6 minuten zijn de lichte kleuren al opgelost tot een hoopje voerdeeltjes. Nu is de visie van Fishlife dat deze sticks verticaal uitwasemen. Toch valt mij het aantal zwevende voerdeeltjes mee. Ook is het water niet enorm verkleurd en ruikt het water ook niet naar een specifieke flavour. Ik heb de gok niet genomen om te proeven of de Oxy Sticks smaak afgeven maar dat zullen jullie wel begrijpen. Wel moet ik bij deze bevindingen de kanttekening plaatsen dat ik heb getest in een bakje en dus stilstaand water. Mocht er vis actief op azen, dan zullen de lichte voerdeeltjes zich sneller en kolossaler verspreiden.


Verkrijgbaar in diverse smaken/kleuren
 

Oplosbaarheid door additieven

Uiteraard heb ik de sticks niet alleen in een bakje getest. Uiteindelijk heb ik alle smaken in een heuse smikkelmix gegooid waar naast de Oxy Sticks ook diverse andere pellets, gekookte mais, hennep en (gecrushte) boilies in zaten. Dit alles was overgoten met een vloeibaar additief als aminol, C.S.L of Liquid Krill. Opmerkelijk was dat deze vloeibare additieven wel invloed uitoefenen op de Oxy Sticks maar ze niet tot pap worden geweekt als conventionele pellets. De Oxy Sticks zijn mijn inziens dan ook prima te gebruiken in stickmixen.

Deze karper vond de Oxy Sticks wel lekker!
 

De voor- en nadelen;

Bonne, wat zijn na aanleiding van mijn bevindingen nu de voor- en nadelen van dit product?

Voordelen:

Snelle instant response. Binnen 10 minuten, afhankelijk van watertemperatuur, lossen de Oxy Sticks op.
• Door licht bruiseffect, wordt een verticaal voerspoor gecreëerd. Door azende vis wordt dit versterkt.
• De Oxy Sticks worden verkocht in diverse smaken/kleuren waaronder courante smaken als scopex, hennep en halibut.
• De Oxy Sticks lossen minder goed op in combinatie met vloeibare additieven. Daardoor prima geschikt voor in stickmixen.
• Verkrijgbaar in 6mm en 8mm.
• Mogelijkheid om Oxy sticks te laten maken op eigen recept. Tevens mogelijk om de oplostijd de laten verkorten/verlengen.

Nadelen:

• Door hoge instant response en snelle oplostijd zeer witvisgevoelig.
• Door bovenstaande, geen aas om voor te voeren.
• Bruiseffect is aanwezig maar minimaal. Verticale uitwaseming moet geholpen worden door foeragerende vis.

 

Kortom

De Oxy Sticks van Fishlife zijn een prima stap in de richting van het ideale aas wat verticaal uitwasemt en daarmee vis uit alle waterlagen kan aansporen tot foerageren. De Oxy sticks zijn vriendelijk in gebruik, hebben een hoge response voor de instant visserij en zijn verkrijgbaar in velen gangbare smaken. Het bruiseffect is een leuke toevoeging welke zeker karper nieuwsgierig zal maken. Het is alleen de vraag of de karper er snel genoeg bij kan zijn en andere kleinere vis voor kan blijven. Met een beetje voedselnijd onder voorns, zijn deze pellet sticks zo weg. Ben je nog opzoek naar attractieve pellets voor je instant visserij, kijk dan eens op de site van Fishlife. Naast informatie en de mogelijkheid tot bestellen, kun je ook navraag doen om Oxy Sticks te laten maken op basis van jouw eigen boiliemix. Een leuke feature die velen van ons zal interesseren!

Voor meer informatie surf je naar: www.fishlife-nl.com

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.