Fox Rangemaster R20 aan de waterkant

Zo af en toe kom je wat geks tegen. Ditmaal een maat van mij die een werppijp had gekocht met een adviesprijs van €99,-. Gek verklaarde ik hem, wie koopt er nou zo iets?
Tijdens een voerbeurt voor een geplande sessie krijg ik deze werppijp in mijn handen gedrukt, en hij verbaasd me positief. Met een gewicht van 80gram weegt deze carbon werppijp vrijwel niks, iets dat het werpen zeker ten goede komt en dat is ook te merken.
Gooien dat hij als een raket, de boilies vliegen richting de horizon en ik verbaas me hoe simpel hiermee te gooien is, elke boilie gaat stuk voor stuk tientallen meters ver.
Voorzien van een laadgat
Voorzien van een laadgat
Foto: Ferenc van de Vorstenbosch
Dat ze zo ver gaan ligt niet alleen aan de juiste bocht in de pijp, maar ook aan het gaatje onderin het handvat, deze voorkomt vacuum waardoor de boilies met weinig weerstand eruit schieten.
Over het handvat ben ik minder tevreden, deze is te stroef naar mijn mening en begint me na een kg boilies te irriteren ivm een schurende beweging langs de huid. Wel is de grip erg goed, maar dat is opzich nooit een probleem gezien het lage gewicht.
Wordt geleverd met een stevige hoes
Wordt geleverd met een stevige hoes
Foto: Ferenc van de Vorstenbosch
Het voeren gaat erg snel, door middel van een "laadgat" onderin de pijp. Je komt snel in een ritme. Dit is - vooral bij grote hoeveelheden - heel erg belangrijk. Als je de R20 gebruikt in combinatie met een heuptasje dan is een kg boilies werkelijk in een handomdraai gevoerd en dat zonder een lamme arm!
Het gaatje onderin voorkomt vacuum waardoor je nog verder gooit
Het gaatje onderin voorkomt vacuum waardoor je nog verder gooit
Foto: Ferenc van de Vorstenbosch
Na afloop stop ik de werppijp is zijn hoes waardoor hij onbeschadigt blijft en lang mee gaat. Klinkt als de ideale werppijp? Bijna... naast het handvat maakt de pijp behoorlijk veel geluid, de binnenkant is vrij grof dus subtiel voeren zal niet lukken. Ook horen de meeuwen deze op grote afstand, iets dat hier erg irritant is.
Maar koop ik in de toekomst een nieuwe werppijp... tot nu toe steekt deze er met kop en schouder bovenuit, een knap staaltje werk van Fox!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.