Fox Supa Brolly aan de waterkant

In de warme(re) maanden is het heerlijk om aan het water te zitten. Aangezien een bivvy al snel te warm wordt is het lekker om onder een brolly te slapen. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe voor dit seizoen en mijn oog was gevallen op de titan brolly van Nash. Een prachtige brolly waarvan alleen de prijs mij niet echt beviel. In mijn zoektocht naar een alternatief liep ik al snel tegen de nieuwe Supa Brolly van Fox aan.


Dit nieuwe model van Fox kost zo rond de 170 euro en wordt erg compleet geleverd. Naast de brolly krijg je namelijk ook een extra duty grondzeil, twee stormpalen, goede stevige haringen en een goede tas. Een van de grote voordelen van deze brolly vind ik persoonlijk de veelzijdigheid. De brolly is namelijk op veel verschillende manieren op te zetten zonder dat er binnen ruimte verloren gaat.


Veel ruimte aan de binnenkant en geen dop aan de buitenkant. Dit voorkomt lekkage

Door het STS mechanisme (Self-Tensioning System) zit het blok erg dicht op het doek. Wanneer je op je strechter zit kun je dus gewoon recht op zitten. Dit moet je bij een traditionele brolly niet proberen. Ook wanneer je hem op zijn laagste standje zet, heb je binnen genoeg ruimte om rechtop te zitten. De ruimte binnen is een beetje te vergelijken met die van een 1,5 persoons bivvy. Meer dan genoeg dus!


Voldoende ruimte

Door de platte achterkant is het mogelijk je strecher bijna helemaal naar achteren te schuiven. Er gaat dus weinig ruimte verloren waardoor je met gemakt je tassen kwijt kunt achter de zijflappen.

Het blok, waar de armen samenkomen is in zijn geheel verwerkt aan de binnenkant van de brolly. Een dop aan de achterkant heeft hij dus niet. Het grote voordeel hiervan is dat de kans op lekkage een stuk kleiner wordt.


Het gootje zorgt voor een goede afwatering

De brolly is voorzien van 8 fiberglas armen met een dikte van 8mm. Dit maakt hem erg sterk en vooral licht. Door de bijgeleverde baleinen te monteren maak je hem aan de voorkant steviger. Bij harde wind en flinke regenval kan dit erg handig zijn. Het water zal namelijk mooi langs het 'gootje' lopen waardoor het niet aan de voorkant als een waterval naar beneden klettert.

Een nadeel hieraan is dat het (vooral de eerste keer) even priegelen is om de stokken er op een juiste manier in te schuiven. Het vergt dus wat meer werk maar je brolly staat een stuk mooier en vooral steviger.


Vier ringen aan de zijflappen

De zijflappen zijn voorzien van meerdere ringen. Hierdoor kun je de brolly heel hoog of juist heel laag op zetten. Laag is confortabel bij veel regen en wind, terwijl hoog lekker is wanneer de zon op je tent fikt of je gewoon meer hoofdruimte wilt. Ook maakt dit het mogelijk om hem op een ongelijke grond mooi recht (strak) op te zetten.

De brolly is voorzien van stormcaps aan de voor- en zijkant. De caps aan de zijkant gebruik je om de zijkanten mooi op spanning te brengen. Mocht je last hebben van erg harde wind (storm) kun je ook aan de voorkant twee stormpalen bevestigen. Zo weet je zeker dat hij mooi op zijn plek blijft staan.


Voorzien van vier stormcaps

Om jullie een goed beeld te geven van de manier van opzetten, de voor- en nadelen en de ruimte van deze nieuwe brolly hebben we een kort filmpje gemaakt.


Ik ben heel erg tevreden met mijn nieuwe brolly. Hij wordt erg compleet geleverd en wanneer je hem in zijn totaliteit hebt opgezet zul je ook merken dat het een erg stevig en ruim onderkomen is. Een brolly voor alle situaties waarvan ik ook het design enorm kan waarderen!

Toch hoop ik wel dat ze in de toekomst ook een wrap uitbrengen voor de Supa Brolly. Handig wanneer de muggen je omtoveren tot een krentebol en dan kan hij ook in het voor- en najaar mee naar de waterkant.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.