Gamakatsu G-Line Flex aan de waterkant

Zoals de meeste karpervissers vervang ik minimaal één keer per jaar mijn lijnen. Poosje geleden was de molen van mijn struinhengel aan de beurt. Vorig seizoen had ik de Berkley Vanish Transition erop zitten en was daar niet tevreden over. Voordeel van deze lijn was wel dat het een 100% Fluorocarbon lijn was waardoor deze bijna volledig onzichtbaar werd. Nadeel vond ik de lage breeksterkte, maar het was vooral de slijtvastheid die erg te wensen overliet. Het leek me dus verstandig om er weer een ouderwetse nylonlijn op te spoelen. Na een poosje gespeurd te hebben op internet kwam ik veel positieve berichten tegen over de G-Line Flex van Gamakatsu. Aangezien deze ook voor het pen- en oppervlaktevissen in mooie diameters verkrijgbaar is, ging dit hem worden.Voor dit seizoen werd het de G-Line Flex van Gamakatsu.

Ik koos voor de 0.26 mm variant. Niet te dik, zodat de lijn niet teveel opvalt maar toch met voldoende trekkracht. De 0.26mm G-Line Flex heeft een trekkracht van 8.1kg wat behoorlijk veel is voor zo’n diameter. Daarnaast is de lijn lekker soepel waardoor deze prettig werpt. Op de verpakking stond ook dat de lijn “super tough“ is, waardoor het niet snel door zal schuren als de lijn onder spanning in contact komt met een obstakel.


De lijn is soepel, sterk en schuurbestendig

Inmiddels heb ik de nodige uurtjes gestruind en de eerste vissen gevangen met de nieuwe lijn. De G-Line Flex voldoet ruimschoots aan alle verwachtingen en het is in tegenstellig tot de lijn die ik vorig jaar gebruikte prettig om te weten dat als een vis tijdens de dril langs een obstakel zwemt zoals wat takken of riet, het niet gelijk einde oefening is. De lijn is sterk, laat zich goed werpen, kinkt niet of nauwelijks en is dus vooral schuurbestendig. Het oppervlak van de lijn is erg glad waardoor het dus misschien iets minder vatbaar is voor beschadigingen. Hoe dan ook, het kan prima tegen een stootje waardoor ik nu met alle vertrouwen een broodkorst tussen het grove drijfvuil laat zakken.


Een prima lijn voor de penvisser

G-Line Flex is verkrijgbaar in diameters beginnend bij 0.18mm tot 0.40mm. De dikkere diameters zijn daarom tevens goed te gebruiken voor het statische afstandvissen, dus wellicht dat deze lijn in de toekomst ook nog eens op de grotere molens beland. Voor de penvissers onder ons kan ik de G-Line Flex in ieder geval aanbevelen. Een prima lijn!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.