Nash Indulgence Ultra Lite review

Na de aanschaf van de fantastisch en comfortabele Daddy Longlegs had ik nog wel een probleempje. Op de Daddy Longlegs zit je als een vorst, maar hij is wel mega zwaar voor een stoel. Normaal geen probleem, maar als je wil gaan stalken til je je een breuk. Bovendien is hij daar ook te groot en lomp voor. Tijdens een paar uurtjes stalken heb je die luxe niet nodig. Vele zitten zelfs op een voeremmertje, maar dit is met mijn rug niet te doen. Dit moest dus anders.

Ik had al kennis gemaakt met de Nash stoelen en overwoog toen om voor de Daddy Longlegs te gaan. Ik heb de Ultra Lite toen wel in de handen gehad, maar omdat hij geen armsteunen heeft en je de rugleuning niet kunt fixeren viel hij op dat moment af. Wat me toen wel opviel is dat hij super licht is, echt bizar licht. Toen ik voor het stalken en de korte priksessies op zoek ging naar een lichtere stoel was de keuze dan ook niet zo moeilijk.

De Ultra Lite en de Daddy LonglegsLinks de Daddy Longlegs en rechts de Ultra Lite

In gebruik

Wat direct opvalt is het gewicht: veder licht. Niet normaal. En het mooiste is dat in de achterkant van de rugleuning een schouderriem zit verborgen. Rits open, riem eruit en je hebt een soort handtas, maar dan één waar je op kunt zitten! Wat ik ook fijn vind is dat alles gefixeerd blijft zitten. Bij mijn vorige stoeltje klapperden bijvoorbeeld telkens poten los, dan struikelde je er half over of kreeg je je vingers ertussen. Bij de Ultra Lite zitten de poten klem en je moet moeite doen om ze uit te klappen. De rugleuning zit met klittenband gefixeerd. Daar is goed over nagedacht. Zelfs als je stoel uitgeklapt staat, kun je de klittenband flapjes aan de rug kant weer vast plakken, zodat de flapjes niet los erbij hangen. Netjes. Het zitcomfort is net als bij de Daddy Longlegs perfect. Hard, maar toch comfortabel. Je mist wel de armleuningen, maar als het goed is zit je toch meer met je hengel in je handen en heb je die luxe niet nodig. De poten kun je niet heel ver uitschuiven omdat de stoel ook niet zo heel hoog staat. Met uitgeschoven poten is hij net zo hoog als de Longlegs zonder uitgeschoven poten. Maar hij heeft ook dezelfde constructie om de poten te vergrendelen en dat is goed te noemen. Ik kan er met mijn 1.83m prima op zitten. Voor de wat langere vissers wordt het eerst even testen. Achterover leunend met de benen naar voren zal geen probleem zijn, maar rechtop zitten kan misschien minder comfortabel zitten, dat weet ik niet. Ook heeft de Ultra Lite net als de Daddy Longlegs een heel gaaf en stoer camou design. De modderpootjes zijn wat kleiner als die van de Longlegs, maar nog altijd groot genoeg om je niet in de drek weg te laten zakken. Wat ik wel mis is het veiligheidspalletje die de poten vergrendeld, zodat de poten niet om kunnen klappen en je dus om kunt vallen.

De Ultra Lite is compact op te bergen en erg licht
De Ultra Lite is compact op te bergen en erg licht

Voordelen

  • Super licht
  • Handelbaar
  • Poten en rugleuning klappen niet uit
  • Te gebruiken om over je schouder te dragen
  • Super strak zitcomfort

Nash Ultra Lite

Nadelen

  • Geen armsteun
  • Korte pootjes
  • Geen veiligheidspal om de poten mee te vergrendelen

De poten schuiven niet in dankzij het goede systeem

Nawoord

Voor een stoeltje om mee te nemen tijdens je struinavonturen of naar plekken waar je barrow niet door de krappe bospaadjes past, is dit gewoon de meest ideale stoel in mijn optie. Een mooie aanvulling op je lichte bepakking.

Een mooie aanvulling op je lichte bepakking

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.