Review Avid Titanium Retracta Tools

Als het om tools gaat is de bekendste wel de boilienaald, en op de markt zien we dan ook vele soorten boilienaalden met ieder hun eigen dikte, lengte en materiaalkeuze. Zo is er sinds kort ook de nieuwe Titanium Retracta Tools in het rig tools assortiment van Avid. De afgelopen jaren heeft Avid de rig tools speciaal ontwikkeld met de gedachte dat we tegenwoordig vaak compacte tackleboxen zien. Langere naalden passen hier minder goed in, of als je ze buiten je tacklebox wilt opbergen heb je natuurlijk een grote kans dat ze met regelmatig afbreken. Doordat Avid gebruik heeft gemaakt van de combinatie van titanium gecoate materialen en een bijzonder uniek ontwerp (hier komen we later nog op terug) staan de tools garant voor een grote duurzaamheid en als je het mij vraagt zeker een must have voor in of buiten je tacklebox.

Avid Titanium Retracta ToolsTitanium Retracta Hair Needle

Unbreakable vs Look

Zowel de sterkte, duurzaamheid als de looks van de tools zijn van hoog niveau. De naalden zijn titanium gecoat om juist de sterkte en dus duurzaamheid te vergroten. Zoals ik al eerder schreef hebben de naalden een uniek ontwerp wat ervoor zorgt dat je de naalden in kan schuiven. Door het inschuifbare ontwerp kan je de naalden veilig, beschermd en gemakkelijk opbergen waardoor je minder kans hebt op het breken van je naalden. Natuurlijk zorgt het er ook voor dat je minder snel kans hebt om jezelf te prikken met alle nadelige gevolgen die we helaas wel eens mee maken. 

Om de Titanium Retracta Tools af te maken heeft Avid niet alleen aan de duurzaamheid en veiligheid gedacht natuurlijk, de naald is voorzien van een ergonomisch gevormd en soft-touch handgreep wat toch net een stukje prettiger werkt. Het inschuifbare ontwerp werkt ontzettend simpel, om ze op te bergen schuif je het knopje omlaag en je zal zien dat de naald in het handvat verdwijnt. Om hem te gebruiken schuif je hem terug omhoog en de naald zal uit het handvat verschijnen. Op zich hoef je de schuifknop niet vast te houden om hem te gebruiken, maar ik heb zelf gemerkt dat hij bij veel kracht toch terug naar beneden kan schuiven. Een soort klik mechanisme had het perfect gemaakt. 

Bait drill AvidHet inschuifbare ontwerp

Soorten

Zoals we zien bestaat de range uit 5 boilienaalden met ieder zijn eigen kleur en doel. Deze kleuren zijn natuurlijk alleen om ze makkelijk herkenbaar te maken voor jezelf en je zo snel in je tacklebox kan vinden. De range bestaat uit een Splicing Needle , Hair NeedleGated NeedleHard Bait Hair Needle en een Bait Drill.

Blue →Titanium Retracta Needle
Bedoeld voor het netjes splicen van leadcore of loodvrije materialen.

Purple → Titanium Retracta Hair Needle
Deze naald heeft een iets grotere diameter en is voorzien van een kleine weerhaak. 

Green → Titanium Retracta Gated Needle
Een veelzijdige naald met een kleine opening, ideaal te gebruiken voor het plaatsen van aas op een hair, het bevestigen van onderlijnen en het trekken van onderlijnen door PVA zakjes.

Orange → Titanium Retracta Hard Bait Hair Needle 
Voorzien van een naald met een veilige weerhaak, perfect om grotere boilies en hardere aassoorten op de hair te plaatsen.

White → Titanium Retracta Bait Drill
Voorzien van een dunne boor en natuurlijk perfect voor het boren van gaten in hardere aassoorten.

Titanium Braid Scissors

Om zeker even mee te nemen in dit artikel is de Titanium Braid Scissors die ook uit de nieuwe Titanium Retracta range komt van Avid. Het schaartje is voorzien van scherpe en duurzame titanium gecoate messen waardoor hij gemakkelijk knipt door gevlochten, nylon en fluorocarbon lijnen. Bij de schaar wordt een beschermer meegeleverd waardoor je schaar langer scherper zal blijven en niet zal beschadigen als je deze opbergt in je tacklebox. Ook hier zien we weer het ergonomisch handvat terug komen. Perfect te combineren met de Titanium Retracta Tools.

Titanium Braid Scissors

Conslusie

Persoonlijk vind ik het wel een must have voor in je tacklebox, omdat je veel minder kans hebt op gebroken of beschadigde naalden en misschien nog wel het belangrijkste is dat ze ontzettend compact zijn op te bergen. Ga je echt heel compact naar de waterkant kan je ze dus ook los in tas opbergen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je boilienaald breekt of ergens anders inhangt. Het inschuifbare ontwerp werkt perfect en door het ergonomisch gevormd en soft-touch handgreep werkt het toch net iets prettiger. Een klein nadeel vind ik we dat je ze los moet aanschaffen en niet in een handig compact setje verkrijgbaar is. Maar dat weegt zeker niet op tegen alle voordelen die deze naaldjes bieden en ik ga ze zeer zeker vaak gebruiken!

De Avid Titanium Retracta Tools zijn onder andere te verkrijgen bij Zunnebeld en kosten je € 4,50 per stuk. Het schaartje kost je slechts € 2,95. Eind van de maand zijn er ook de weer de kortingsweken en zijn ze dus nog iets goedkoper :-)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.