Review Poseidon End Tackle

Zoals ik al in mijn vorige review aangaf, Poseidon anglesport heeft een leuke site met vooral slimme karpervis artikelen. In mijn vorige review showde ik de SHR bobbins en deze keer laat ik jullie wat mooie en handige end-tackle materialen uit de Poseidon range zien.

Fluoro carbon leaders

Deze zijn niet uniek, maar ik heb ze een hele week kunnen testen op een kraakheldere plas, zodat ik nu zeker weet wat er in mijn tacklebox zit. De vissen daar zijn niet gek en kennen de klappen van de zweep. De plas word zeer regelmatig bevist en bevoerd. Iets wat ik helaas ook heb mogen meemaken die week. Toch viel ik zeer regelmatig met mijn neus in de boter en mag ik best een beetje opscheppen over het feit dat ik dagelijks mijn vissen ving, terwijl anderen hopeloos blankten. En de artikelen van Poseidon hebben hier zeer zeker bij geholpen.
De transparante leaders zijn er in 2 soorten en in 2 kleuren te verkrijgen. Namelijk, groen en bruin. Een helikopter systeem en een vast lood systeem.

Van die laatste ben ik als voorstander van veilige systemen niet zo enthousiast, maar je kunt deze in een handomdraai met een big eye swifel ook veilig maken. Dat is aan je zelf. Voor veilige systemen dus beter de heli variant nemen. De kleuren groen en bruin doen hun naam geen eer aan. Ze zijn met name transparant en dat is perfect. Ik viste met name in de kanten op hooguit een meter of drie, en dus zou de karper alles perfect kunnen zien liggen. Maar samen met het multi lood systeem was alleen mijn haakaas zichtbaar en zodoende ving ik vooral overdag mijn vissen. Ook een belangrijke zaak is, dat de diameter van de leaders zeer dik zijn. Vinnen en schubben willen nog wel eens beschadigd raken tijdens de dril, doordat een dunne lijn of voorslag achter de schubben of vinnen blijft hangen, dat gaat met deze leader je niet gebeuren. Ze zijn een meter lang, lekker soepel en dat is prima.

Multi lood systeem

Dit product heeft mij 100 procent verbaast en verrast. Wat ik wil zeggen is, omdat het er best heel lomp uit ziet en met veel poespas eraan. Iets wat ik normaal zou vermijden. Maar omdat ik het toch wilde testen en het systeem onder water heb bekeken, viel het me zeer positief mee. Ik schrok zelfs van de glimmende haak. Die viel nog het meeste op. Het is een multi systeem omdat je met zowel een inline als vast lood systeem het lood kunt gebruiken. Het lood is in 2 kleuren verkrijgbaar mos groen en donker bruine coating zorgen voor een goede camouflage. Er zijn 6 gewicht variaties van 85 gram tot 227 gram.

Multi lood systeem

Lood Clip Systeem

Dit zorgt voor een vast lood systeem. De full metalclip die gemonteerd word, zorgt voor de optimale inhaking , samen met de connector zal het volledige gewicht opgenomen worden op het moment van inhaking net als een inline systeem. De fixatie tube aan de onderkant van het lood komt bij een aanbeet of tijdens kopschudden los. Dan hangt het lood enkel nog vast aan de arm van de loodclip. Afhankelijk van de stand van je tailrubber, verlies je het lood hierna gemakkelijk of net niet, daar kun je dus voor kiezen. Met deze set-up heb je de positieve eigenschappen van zowel het inline als het vastlood systeem.

Outline Systeem

Wanneer je het  outline systeem gebruikt, hangt het lood stevig vast aan het einde van je leader, zoals bij een helikoptersysteem. Dit systeem is ontworpen om je lood niet te verliezen. De rig wordt vastgemaakt aan de connector aan het einde van het lood op dezelfde manier als bij een loodclip- of inline systeem.De onderlijn inclusief big eye swifel kan vrij schuiven over de hoofdlijn in geval van lijnbreuk, dus de vis komt makkelijk vrij bij lijnbreuk. Want hij houdt enkel het onderlijntje over in zijn bek. Een zeer goede inhaking en veiligheid zijn een feit bij dit systeem.

Poseidon toploodjes

Zijn top. Ze hebben net als het multi lood de camouflage kleuren mos groen en donker bruine coating. 3 verschillende gewichtjes. 21, 28 en 42 gram. Een platte onderkant zodat het lood rechtop blijft staan en de lijn vrij van de bodem blijft. Als het loodje vast komt te zitten tussen bijvoorbeeld basalt stenen, kan het bovenste deel eraf. Zo zal je geen lijn breuk riskeren. De coating op de rvs geleide oog, is lekker glad, dus er is geen sprake van een bungelend toploodje rondom je topoog.

Het multi toplood systeem

Het is een klassiek systeem dat we wel kennen. Een toploodje aan een touw dat vóór je steunen in het water komt te liggen om de lijn naar de bodem te krijgen. Bij een aanbeet, gaat je toplood er af en heb je daar geen last van. Poseidon heeft een systeem bedacht dat je hoofdlijn ten allen tijde verwijderd houd van obstakels zoals ( basalt ) stenen, ( wier ) planten en andere troep. Een floater met clip houd de lijn boven de bodem. De clip kan losser en strakker worden gedraaid middels een bijgesloten sleuteltje. De gewichten die de floater in bedwang houden variëren van 30 60 en 100 gram. Er komt 10 meter touw bij op een handige vliegertouw handvat.

Al met al weer een leuke greep uit de mooie maar vooral handige range van Poseidon waar ik persoonlijk achter sta. Ben je ook geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op hun site. Stel gerust vragen in het Nederlands. De eigenaar Tommy spreekt een heel goed woordje Nederlands namelijk.

Noot van de redactie: De artikelen van Poseidon zijn ook te verkrijgen via Hareco Hengelsport

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.