Review: Prologic 8ft C.O.M. raw

Enige tijd geleden wist de postbode mijn voordeur (weer) te vinden. Ik had zo’n donkerbruin vermoeden wat dit pakket zou kunnen zijn, want de mogelijkheid bestond dat het wel eens de 8 voet hengels van Prologic konden zijn. Terwijl de postbezorger een soort van PDA in mijn zichtveld drukt om te tekenen, dwaalt mijn blik af naar het pakket. Naarstig was ik opzoek naar een punt van herkenning en ja hoor “Svendsen Sports” prijkte op het etiket. Een last viel van mijn schouders, want met enige smart keek ik naar deze hengels uit.

In het bijzijn van mijn jongste dochter voltrok zich een pakket verslindend ritueel. Als een hongerige grizzly beer ging ik gewapend met een stanleymes de strijd aan met het pakket. Menig elektronische enkelband gaat gemakkelijker open.

Een pakket waar met smart naar werd uitgekeken
Een pakket waar met smart naar werd uitgekeken

Een week later volgde hetzelfde ritueel met het nagezonden pakket van de bijbehorende molens van Prologic, want ik had er eerst mijn big pits onder gehangen. Dat was geen zicht en dat werkte naar mijn mening voor geen meter. Veel te zwaar en te log en trouwens, het oog wil ook wat!

Specs molens: LBXT-640 6kg 5.0:1 / 73.66cm 240m/0.25mm 283g

De molens passen perfect bij de hengels, want er zitten wat carbonlook elementen in de molens verwerkt, die je ook weer terug zie in de hengels. Verder hebben ze Prologic er goed aan gedaan om de slinger van de molen te voorzien van een houten variant. Ziet er erg kek uit en past helemaal bij de trend van tegenwoordig. Een leuk detail is dat men de slinger niet uitgebalanceerd heeft, maar offset, waardoor ze altijd naar beneden hangen.

De molens passen perfect bij de hengels
De molens passen perfect bij de hengels

Ook krijg je bij de molen een reservespoel van kunststof. De ronde lijnclip is ideaal om makkelijk en snel je lijn achter te clippen. De slip voor- en achterop zijn makkelijk en soepel te verstellen en kan de grootste karpers drillen. Verder zijn de hendels voorzien van een knikmechanisme, handig als je je set compact wil vervoeren. Sommige vissers willen hun setup strak naast elkaar zetten waarbij de hendels dan kunnen worden ingeklapt.

De 8ft C.O.M. raw hengels van Prologic

Specs Hengels: Raw 8’ 240cm 2.25lbs 2sec 126.5cm 191g

De blanks zijn mat zwart afgelakt en voorzien van 6 ogen. Het startoog is 40mm wat de verdere worpen vergemakkelijkt. De hengels zijn verder voorzien van een lijnclip, maar deze gaan helaas naar verloop van tijd uitzetten waardoor je lijn niet strak blijft zitten. Dit is een puntje voor verbetering. De hengels liggen licht in de hand en het foam is voorzien van een camo print. Hier moet je van houden denk ik, maar het past wel in de geest van de rest van de setup.

Ervaring

Ik heb de hengels nu enkele maanden intensief gebruikt in de meest uiteenlopende situaties, maar voornamelijk voor de korte sessie op kleine stekjes. Met name het vissen onder de eigen kant is een ideale visserij voor dergelijke hengels. Ook ben ik met een enkele hengel struinend op pad geweest. Gewapend met enkel het hoogstnoodzakelijke en een blik mais heb ik leuke uurtjes mogen beleven!

Aanbeveling

Als je net als het gros van karpervissend Nederland met 12 of 13 voet hengels vist, kan ik je zeker aanraden eens gek te doen en een setje van deze ultra lichte stokken met bijbehorende molens aan te schaffen. Voor het geld hoef je het niet te laten. Ik ben zeer tevreden over de afwerking en de prijs/kwaliteit verhouding. De blank is nu mat zwart afgewerkt, terwijl ze in het verleden voorzien waren van een gloss finish. Dat is mijn optiek zeker een verbetering, aangezien deze stokken meer bedoeld zijn voor het sluip- en stalkwerk. Dit setje is in de meest uiteenlopende situaties te gebruiken, zoals: stalken/mobiel vissen, vanuit de boot en met deze set komt dat ‘ene stekje’ toch binnen handbereik. Zowel de hengel als de molen zijn te koop voor het bedrag van €69.95 per stuk. Kijk voor verdere informatie op www.harecohengelsport.nl

Een van de vissen die ik ving aan de nieuwe hengels

Tip

Gebruik je de hengels voor het vissen bij snags, draai dan je slip dicht, blijft dicht op je hengels zitten en gebruik een schuurvaste lijn in de wat zwaardere klasse. Op de hoofdspoel had ik 35/00 Shimano Tribal gespoeld. Op de reservespoelen had ik voor het pennen een gewone 28/00 nylon lijn gespoeld. De hengels buigen lekker mee en kunnen de klappen goed opvangen. Dril de vis rustig af en laat de backbone van de hengel de rest doen. Enjoy!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.