Rig Marole HydroLink Micro aan de waterkant

Veel vissers zullen Rig Marole kennen van de HydroLink. Een onderlijnmateriaal wat inmiddels door meerdere fabrikanten gekopieerd is en niet zonder reden uiteraard! Het is naar mijn idee een enorm veelzijdig product. Van combi-rigs tot stiff rigs en alles wat er zo ongeveer tussenin zit, met HydroLink maak je het! Wat ik zelf alleen een nadeel vind is dat het een vrij dik materiaal is. Op momenten dat je het dus subtiel aan moet pakken zou ik dus minder snel de HydroLink gebruiken. Rig Marole heeft voor die situaties echter een alternatief, de HydroLink Micro.De HydroLink Micro is exact hetzelfde als de normale HydroLink, alleen is de diameter een stuk kleiner. Hierdoor gedraagt het zich een stuk soepeler. Toch is het is nét iets stugger dan normale braid waardoor de kans op het in de war gooien van je rig minimaal is. Door het gevlochten materiaal loopt nog steeds de fluorcarbon kern wat de lijn een mooie ronde vorm geeft. Voordeel hiervan is dat het veel minder snel zal insnijden in de bek van een karper en de kern helpt je onderlijn zinken. Dat de HydroLink Micro een stuk dunner is, heeft echter geen effect op de breeksterkte en knoopsterkte. De 25lb versie is ruim de helft dunner dan de 20lb uitvoering van de originele HydroLink!


HydroLink Micro is in eerste instantie niet bedoeld om te strippen, omdat de kern te dun is om te gebruiken. Toch kun je van deze kern heel goed je hair knopen. Door de lijn goed recht af te knippen, kun je de kern vrij makkelijk naar buiten schuiven en deze als hair gebruiken. Ideaal dus voor diegenen die graag met een super soepele hair vissen!


HydroLink Micro is verkrijgbaar in de kleuren groen en grijs, in de sterktes 15 en 25lb.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.