Shimano ultegra XSC

Iedere karpervisser zal het misschien wel herkennen. Het materiaal dat gebruikt wordt moet er zo strak mogelijk bij staan, er zo mooi mogelijk uitzien en het allerliefste nog de nieuwste snufjes bezitten. Het blijft leuk om constant bezig te zijn met het perfectioneren van materiaal. Net zo lang tot je er ontzettend trots op bent wat er voor de tent staat. Voor mij persoonlijk is het heel belangrijk dat ik mijn materiaal met plezier en een goed gevoel gebruik. Aangezien ik zelf ook een enorme materiaalfreak ben.

Zo besloot ik zelf ook maar eens om een aantal dingen aan mijn materiaal te vervangen. Het was al even geleden dat ik nieuwe materialen had toegevoegd aan mijn uitrusting en vond het daarom wel weer eens tijd worden voor vernieuwing. Daarom besloot ik eerst mijn molens eens te gaan vervangen voor nieuwe. Molens die qua specificaties nog beter passen bij mijn eigen visserij. Na lang zoeken, kijken en overwegen viel mijn keuze uiteindelijk op de Shimano ultegra 14000 XSC.
 

Specificaties

Aangezien de ultegra xsc nog niet heel lang op de markt is zal ik zijn specificaties even belichten. Deze molens zitten namelijk vol met de allernieuwste technieken en top materialen.

2  s-rb kogellagers
• 2 speciaal gecoate kogellagers
• 1 rollager
• X-ship system
• Super stopper || system
• Easy maintenance system
• Speed oscillation system
• Ar-c line management system

Deze molens worden geleverd met een extra koud gesmede aluminium spoel. Aerowrap ||, in combinatie met een verbeterd slow oscillation system en ar-c spoel. Het verzorgt  een excellent lijnmanagement systeem, waardoor verder en preciezer werpen mogelijk is.

Met recht een juweeltje van Shimano
 

Eigen ervaring / gebruik

Nu ik een aantal dagen in het bezit ben van deze juweeltjes kan ik aardig beschrijven wat ik ervaar met deze molens. Keer op keer wanneer ik aan het werpen ben of een vis afdril ervaar ik uiterste precisie in de afwerking en prestaties van deze molen. Wanneer ik bezig ben met een precieze worp maken merk ik erg goed dat de lijn zich ontzettend snel afwikkelt. Dit betekent vooral dat je bij een verre worp voortaan minder kracht hoeft te zetten om toch tot de gewenste afstand te komen.

De Shimano ultegra 14000 XSC

Het nieuwe slow oscillation system zorgt er voor dat de spoel veel langzamer op en neer gaat ten opzichte van het reguliere opspoelsysteem. Dit zorgt voor een veel betere en precieze lijnopspoeling. Wanneer ik aan de molen draai merk ik eigenlijk niet eens dat ik een vis of een stuk lood binnen haal. Het draait enorm soepel, geluidloos en sterk. Het vist gewoon heerlijk! Verder wordt de ultegra xsc geleverd met een reserve spoel van aluminium. Dit geeft je de mogelijkheid eens te wisselen met een andere lijn die je weer inzet voor een anders situatie. Kortom… gewoon een super molen met alle nieuwe en technische snufjes. Een genot om te gebruiken!


In mijn materiaal streef ik graag naar perfectie

Mocht je in de toekomst nog eens op zoek zijn naar goede molens. Vergeet dan vooral niet om eens een kijkje te nemen naar de ultegra serie van shimano. De molens zijn een genot om mee te werken, hebben een prachtige afwerking en zien er mooi uit. Één nadeel er aan is wel… ze kosten een paar flinke stuivers. Maar het spreekwoord luidt: ‘het kost wat, maar dan heb je ook wat’.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.