Spro Float’m Carp Net aan de waterkant

Nadat het spreidblok van mijn oude Fox net na jaren trouwe dienst kapot ging was het tijd voor een nieuwe. Op zich heb ik niet zo heel veel eisen als het op een nieuw schepnet aankomt. Een net moet groot genoeg en stevig zijn, zodat het weer een poosje mee kan draaien. Het Spro Float’m Carp Net is zo’n degelijk schepnet voor niet al teveel geld.


De steel van dit net is 1.80 en inschuifbaar waardoor de transportlengte uiteindelijk zo’n 90 cm wordt. Iets korter als de armen van het net, die zijn namelijk 108 centimeter. Hierdoor past het net plus steel in een kleine hoes waardoor het makkelijk mee te nemen is als je bijvoorbeeld een middagje gaat struinen. Wat die inschuifbare steel van het net betreft; ik was er in het begin een beetje bang voor dat deze bijvoorbeeld tijdens het scheppen snel in zou schuiven. Dit blijkt gelukkig niet het geval te zijn. Eenmaal uitgeschoven blijft het prima zitten zodat dit niet voor nare verrassingen zorgt tijdens het scheppen van een karper.


Op beide armen zitten drijflichamen

Op beide armen van het net zitten drijflichamen. Hierdoor is het gebruik van een netfloat op de steel overbodig. Omdat de steel hol is en dus drijft kun je het net rustig naast je neerleggen als je een vis vanuit het water aan het drillen bent.Verder is het net grofmazig. Dat heeft als voordeel dat het wat makkelijker door het water verplaatst kan worden. Alhoewel ik trouwens met fijnmazige netten nooit het idee heb gehad dat dat te moeilijk ging. Een nadeel van zo’n grofmazig net waar ik afgelopen week in Frankrijk achter kwam, was dat een karper er sneller met z’n vinnen tussendoor komt. Niet handig als je het net vervolgens uit het water tilt of de vis begint te spartelen terwijl er een vin vastzit in de mazen van het net. Het is dus verstandig om met een dergelijk fijnmazig net de vinnen nog eens extra te controleren voordat je de vis op het droge tilt.


Voor het optillen is het slim om de ligging van de vis nog eens te controleren

Voor het geld wat je compleet voor dit net betaald (78 Euro) is het zeker geen slechte deal. Het is een compact en stevig schepnet waar je lang plezier van kunt hebben. Minpuntje blijft het grofmazige maar als je voor het tillen de ligging van de vis nog even goed controleert dan kunnen er geen ongelukken gebeuren.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.