The Perfect Marker aan de waterkant

Tijdens het bekijken van de stek die we geboekt hadden voor onze jaarlijkse Frankrijk sessie (hierover in een later artikel meer) had ik het idee dat markers noodzakelijk waren aangezien er weinig obstakels aanwezig waren en de bomenrand vrij egaal leek. Zeg je staafmarkers dan denk je natuurlijk aan MarkerWorld. Sinds 2007 produceren ze al staafmarkers onder de naam 'The Perfect Marker' en inmiddels heeft Erwin Krijgsman de 6000ste staafmarker gefabriceerd en is deze verloot tijdens Carp Zwolle. Dus als eerste even gekeken op de site van MarkerWorld. Mijn oog viel op de reflectiekop aangezien dit geen onnatuurlijk aanzicht geeft boven water en aangezien de reputatie van MarkerWorld heb ik me dus een setje aangeschaft. Na mijn Frankrijk sessie dus tijd om mijn bevindingen te delen met jullie.

De reflectiekop licht perfect op. Deze staat op ca. 80 meter en word verlicht met een hoofdlamp.

Opties

Laten we maar beginnen met de opties die je hebt. Ik heb voor de reflectiekop gekozen maar natuurlijk zijn er andere koppen te kiezen. Zoals de koppen met een kleur, automatische lichtkop in diverse kleuren en een lichtkop met afstandsbediening in diverse kleuren. Persoonlijk hou ik van niet te veel poespas en vond dus de reflectiekop een aantrekkelijke keuze. Naast de kop heb je natuurlijk ook het loodgewicht om hem op zijn plaatst te houden. Bij MarkerWorld heb je de keuze in 750, 1100, 1500 en 2000 gram. Voor iedere situatie dus een gewicht wat de marker op zijn plaats kan houden. In mijn geval wist ik dat het niet diep zou zijn en nagenoeg geen stroming en de 750 grams variant zou dus meer dan voldoen. Vervolgens heb je een begindeel nodig welke je aan het lood kan bevestigen. Hier zijn twee varianten mogelijk, namelijk eentje van 20cm of een telescopische van 100/150 cm. Middels de tussendelen kan je de marker op de jou vereiste lengte maken. De tussendelen zijn verkrijgbaar in 40,50, 60 100 en 150 cm en is dus bijna iedere lengte wel te maken.

Je draait de delen gemakkelijk in elkaar.

Gebruik

Het begindeel monteer je aan het lood door het ringetje wat aan het begindeel zit aan het oog van lood te monteren. Dit ringetje is een RVS ring zoals je die ook kent van een sleutelhanger. Niet de makkelijkste manier dus want met mijn kolenschoppen is het een heel gepriegel om dit soort ringen open te krijgen en het oog van het lood er tussen te krijgen. Maar MarkerWorld heeft ook hier een oplossing voor. In hun assortiment is namelijk ook een RVS karabijnhaak beschikbaar die je kan gebruiken om het begindeel aan het lood te bevestigen. Ik had dit niet gezien jammer genoeg en werd dus even priegelen. De kop en tussendelen bevestig je aan elkaar door ze in elkaar te draaien. In de bus zit geen schroefdraaid maar loopt taps toe waardoor het schroefdraad zich vastzet in de bus.  Door de verschillende lengtes kan je de markerlengte goed afstemmen aan de diepte. Zoals al gezegd heb ik gebruik gemaakt van de reflectiekop en deze bleef perfect staan op de verschillende dieptes die ik geprobeerd had. Dit varieerde van ca. 60 cm tot aan een kleine 3 meter. De reflectiekop heeft ook geen uitstekende delen waardoor de lijn zonder moeite over de marker glijd in de situaties waar de karper zich achter de marker bevond.

Voor het ringetje kan je ook een karabijnhaak gebruiken.

Conclusie

De staafmarkers zijn van goede en degelijke kwaliteit. De koppelingen lijken snel los te komen aangezien er geen schroefdraad in de bus zit, maar niks is minder waar. Bij het verplaatsen van de markers heb ik geen een keer gehad dat de koppelingen los lieten. De reflectiekop werkt bovenverwachting goed en is zelfs met een goede hoofdlamp op 100 meter afstand te zien. Ik heb zelf hoofdlampjes van Petzl en daar is hij tot een meter of 60 nog goed te zien. De zwarte reflectiekop is wel slecht te zien in de schaduw en een stukje oranje tape er over had het perfect gemaakt.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.