Tridimensional Hookbaits aan de waterkant

Boilies, boilies en nog eens boilies. De gemiddelde hengelsport winkel ligt er bom vol mee. Alle geuren, smaken en kleuren hebben een overvloed in keuze. Hoe onderscheidt je je als boilie leverancier in deze enorme massa? Want elke verpakking beloofd hetzelfde, namelijk dat je met deze bol meer vis vangt…. Nou werd mijn aandacht laatst getrokken naar een sjiek, stalen bakje. Dit was genoeg om hem even uit de schappen te pakken.Het is de afgelopen jaren een beetje rustig geweest rondom het gevestigde bedrijf Martin SB, maar ze zijn weer helemaal terug met hun nieuwe Tridimensional Hookbaits. We hebben deze crunchie lekkernij al kunnen zien op de Carp2011, maar omdat het in mijn ogen weer nét even wat anders is, leek het ons wel leuk deze gelaagde bollen even onder de loep te nemen.


Een harde mantel en zachte vulling


Het begint allemaal met het sjieke blikken doosje. Dit laat zien dat het om een exclusief product gaat. Of het even praktisch is in je vistas, is een tweede. Het is namelijk groter dan de meeste pop-up potjes. Door het transparante schermpje op de deksel is te zien dat de linker en rechter kant gevuld zijn met boilies. In het midden zit een potje met daarin een flavour/dip. Wanneer je de onderkant bekijkt, kun je zien dat in de linkerkant bottombaits en de rechterkant pop-ups zitten. Erg handig wanneer je gebruik maakt van beide soorten, lastig wanneer je eigenlijk alleen op zoek bent naar pop-ups.


Een milde, natuurlijke geur en sterke flavour

Oké, het gaat ons natuurlijk om de inhoud. Wanneer je het blikje openmaakt, valt mij meteen op dat de boilies een enorme grove structuur hebben. Ik heb voor deze review de Hemp boilies gebruikt en dit is goed te zien. Het lijkt wel of de hennepzaadjes er letterlijk zijn "opgeplakt". De geur van de boilies komen erg natuurlijk op mij over. Niet té overheersend dus. De bijgeleverde flavour daarentegen moet je niet te lang onder je neus houden. Deze is namelijk een stuk pittiger geconcentreerd. Je kunt je boilies dus een extra "boost" geven wanneer je de boilies te mild vind.


Pop-ups rechts, bottom baits links en flavour in het midden


De boilies bestaan volgens de verpakking uit verschillende lagen. Zowel in vloeibare- als poeder vorm. Wanneer je een boilie doorbreekt is dit goed te zien. De boilies voelen rubberachtig aan hebben een soort "hennep korstje". Ze zijn gevuld met een wit/gele vulling die een stuk zachter is dan omringende korst. Deze inhoud houd de flavours vast en lekken langzaam uit. Tot 20 uur constante lekkage is wat de verpakking beloofd. Dit moeten we testen dacht ik zo. Natuurlijk is dit moeilijk te controleren, maar ik ben in elk geval erg benieuwd of de bol naar 20 uur nog ergens naar smaakt of ruikt.


De achterkant laat zien welke boilies aan welke kant te vinden zijn


Wanneer je het in boilies in een bakje met water gooit, is duidelijk te zien dat de pop-up een goed drijfvermogen heeft. Die houd het wel een tijdje vol. In tegenstelling tot de meeste andere boilies brokkelen deze boilies niet af en blijven intact. Het voordeel hiervan is, dat het haakaas minder witvisgevoelig is. Ook weet je zo zeker dat de geroosterde hennepdeeltjes netjes op hun plek blijven zitten. Het nadeel is dat hij hierdoor minder attractie heeft.

Na 20 uur in een bak met water te hebben gelegen kun je niet een duidelijk verschil zien. Dit houd in dat de boilies niet afbrokkelen wanneer ze langer in het water liggen. Qua geur en smaak is te ruiken en proeven dat dit een stuk minder is. Maar goed, dit is ook wat de verpakking aangeeft…


Het kiezen van een boilie is in mijn ogen altijd een kwestie van vertrouwen. Deze nieuwe hookbaits van Martin SB   hebben op mij een goede indruk achter gelaten. Ze zien en ruiken erg natuurlijk en ik zie mijzelf deze hennep boilie wel gebruiken boven een bedje hennep. Wat mij vooral aanspreekt is het "ruwe uiterlijk" en het feit dat je niet binnen een paar uur van al je attractie af bent. De boilie wordt geleverd in vijf gangbare smaken, namelijk Unforced Hempseed, Wild Tigernut, Fishy Robin Red, Bio Insects en Chocolate Coconut tegen de kostprijs van €15,95.

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.