Unboxing en Review Powapacs DAB+ FM Radio

In de laatste News Flash had ik deze universele gadget al snel besproken. Mijn huidige radiootje heeft zijn langste tijd wel gehad en aangezien de specificaties in combinatie met de prijs mij erg aanstonden heb ik er maar gelijk eentje besteld toen ze te bestellen waren. Nu ben ik normaal iemand die graag iets uitvoerig test alvorens ik een review maak. In het geval van een radio vond ik dit niet echt nodig, want veel meer dan de batterijduur valt er niet te testen.

Alvorens ik hem ging aanschaffen had ik natuurlijk snel de wat bekendere elektronica webwinkels geraadpleegd en kon eigenlijk in deze prijsklasse geen radio's vinden die qua specificaties in de buurt kwam. Bij deze radio's las ik ook vrij veel negatieve reacties waaronder ook de geluidskwaliteit, nu ben ik niet heel erg kieskeurig wat geluidskwaliteit betreft maar dit baarde me toch wat zorgen. Marc van M2 Bait and Tackle had al gezegd dat hier een goede kwaliteit uit kwam, dus was de knoop doorgehakt en had ik hem besteld.

powapac dab+ radioOpladen gaat via een mini-USB aansluiting

Een dagje later stond de postbode aan de deur met een pakketje waar naast de radio nog wat andere dingen inzaten die ik besteld had samen met wat stickers om de tacklebox wat op te fleuren. In het doosje van de radio zelf vind je naast natuurlijk de radio ook een batterij, opberghoesje, draagkoord en mini-USB kabel. De batterij is geladen en is de radio dus gelijk klaar voor gebruik. Een korte blik op de plek waar de knoppen zitten doet me eigenlijk al raden wat ze betekenen. De handleiding kon dus gelijk aan de kant. En ja hoor binnen een paar minuten had ik alle functies al ingesteld en waar het bluetooth koppelen soms een dingetje is ging dit ook erg gemakkelijk. Hij springt gelijk in de koppelmodus als je hem via de mode (M) knop op bluetooth zet, maar ook als je een telefoon ontkoppelt (of de bluetooth uitzet). Het schakelen tussen diverse telefoons is dus ook erg gemakkelijk.

Met de bluetooth optie ga ik zelden tot nooit gebruik maken van de MP3 functie denk ik. Dus heb ik deze ook niet getest en ga ik er maar gemakshalve van uit deze werkt. Misschien is het nog wel te vermelden waard dat dit via een USB stick en Micro-SD kaart kan van maximaal 32 GB. De laatste heeft natuurlijk als voordeel dat deze niet uitsteekt. In zowel de FM als DAB+ mode kan je jouw favoriete zenders opslaan in één van de tien voorkeuze zenders door deze even in te drukken. Druk je hem kort in dan selecteer je hem. Eigenlijk zoals je verwacht dus. Nu weet ik dat er bij DAB+ ook de zendernaam word meegeven , wat via FM via RDS word verstuurd, en je dus normaal gezien makkelijk moet kunnen zoeken op zendernaam. Zowel RDS als de naam bij DAB+ word niet ondersteund en zal je dus even moeten luisteren naar de zender. Bij FM kan je een frequentie opzoeken op het internet (of weet je ze misschien uit je hoofd), bij de DAB+ werkt dit anders en is het dus niet anders dan dat je ze even moet beluisteren.

powapacs dab+ radioZeer eenvoudig te bedienen.

Tot zover dus het gebruik wat dus eigenlijk bovenverwachting is. Dus werd het tijd om de geluidskwaliteit en volume eens te testen. Tijdens het neerzetten viel me op dat er geen optie is om hem wat scheef te zetten. Ondanks dat hij toch vrij stabiel staat vind ik dit wel een gemis, aangezien hij een plekje moet krijgen op mijn bivvy tafel waar nog meer zooi op ligt en de kans op omstoten dus groot is. Ook voor DAB+ heb je een antenne nodig en is er dan dus de kans dat je deze beschadigd. Eigenlijk is dit het enigste echte minpunt van deze radio in mijn geval. Als laatste dus het geluid zelf en voor een radio van dit formaat mag je natuurlijk geen Bose geluid verwachten, toch was eigenlijk best verrast over het geluid wat er uitkomt. Het geluid klinkt vol en met een geluidsmeter op mijn telefoon kwam ik tot 80 dB (naast de speaker). Best verrassend en meer dan genoeg volume voor een achtergrond muziekje tijdens het vissen.

Nadelen

 • Mini-USB aansluiting voor het opladen. Niet de meest gangbare aansluiting, wat dus betekend dat er een extra kabeltje moet worden meegenomen (meegeleverd).

 • Geen tekst bij de DAB+ radio stations.

 • Het schakelen tussen zenders duurt even. Nu ben ik geen kenner, maar ik denk dat dit normaal is aangezien je dit ook heb bij digitale televisie.

 • Geen standaard om hem scheef te zetten. Al moet ik wel zeggen dat hij rechtop vrij stabiel staat.

 • Alleen een batterij indicatie als de batterij bijna leeg is.

 • Patricia vind het design niks. Niet retro en ook niet modern. Voor hoever dit überhaupt belangrijk is voor een radio aan de waterkant :-)

Voordelen

 • Ik was erg onder de indruk van de geluidskwaliteit die uit dit toch kleine radiootje komt.

 • Compact design (124 x 78 x 35 mm).

 • Bediening is erg eenvoudig en wijst zichzelf. De handleiding is dus ook erg beknopt, al had ik deze zelfs niet nodig.

 • Multifunctioneel aangezien deze naast DAB+ ook FM radio, MP3 speler en bluethooth speaker is.

 • Batterij kan je gemakkelijk vervangen (geen idee of dat deze makkelijk te verkrijgen is).

 • De prijs ten opzichte van de functies.

Genoeg volume uit deze kleine compacte radio

Conclusie

Eigenlijk kon je al lezen dat ik eigenlijk erg verrast was over de functies, gebruiksgemak en geluidskwaliteit en dan zeker voor dit prijsje. Het enige echte nadeel vind ik dat er geen steuntje aan de achterkant zit waardoor je hem schuin kan zetten. Al met al heb je een zeer compleet en multifunctioneel radio/box met ook DAB/DAB+ en dat voor maar € 39,95. Hij is te verkrijgen via M2 Bait and Tackle.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.