Mooie karperuitzetting op Het Eendenveld

Mooie karperuitzetting op Het Eendenveld

Het Nederlandse betaalwater Het Eendenveld is in korte tijd erg bekend en geliefd geworden onze gasten! Na hard werk van eigenaar Dio en zijn team is het water deze winter geheel klaargemaakt voor de karpervisserij. De 5 stekken zijn allen aangelegd met een mooie vissteiger, het sanitair en de stroomaansluiting is gemaakt, het aanwezige visbestand van fraaie volbeschubte spiegelkarpers is aangevuld met een prachtige 25kg+ schubkarper én er is zo’n 1000kg gevoerd van de CarpPro pellet!

Het Eendenveld
Het Eendenveld

Na dit winterse werk hebben we vanaf begin april de eerste gasten mogen verwelkomen op Het Eendenveld. In vergelijking met de succesvolle testsessies die Nash-fieldtester Dennis van Strien en zijn vismaten er in de afgelopen jaren vingen, vielen de aantallen tot dusverre iets tegen. Natuurlijk warmt het betaalwater door zijn dieptes ruim over de 10 meter wat trager op, waardoor het in het voorjaar vaak wat harder werken is om een visje te prikken. We zien dat het gros van de gevangen vissen nu van strak onder de kanten komt en vooral de rietkragen en randen van de lelievelden bieden veel mogelijkheden! Licht bijvoeren met de opkweekpellets die ter plaatse worden verkocht en subtiel vissen doet ’t momenteel het beste.

Stek 5a

Stek 1a

Om het visbestand verder te verrijken hebben we de hand kunnen leggen op zo’n 50 jonge Hongaarse spiegelkarpers, met hun prachtige ‘knik achter de kop’ en uitstekende groei-capaciteiten. Deze spiegelkarpers zijn zo’n 3 seizoenen oud en hebben nu al gewichten van rond de 5kg, een groeiratio om de vingers mee af te likken. De opkweek is gedaan op de Valkenswaarder viskwekerij en de vissen zijn in absolute topconditie!

Bekijk de video

Van de uitzetting hebben we een korte video gemaakt, deze kunt u via deze link bekijken. Als u toch op YouTube bent… vergeet niet om u op het The Carp Specialist-kanaal te abonneren :-) Veel kijkplezier!

Het Eendenveld van bovenaf

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.