Goedkope viswinkel?

Iedereen kent het wel. Je gaat naar de viswinkel voor iets kleins, maar komt vervolgens terug met veel dure producten. Vooral het voer kan erg hoog in de kosten lopen en laat ik daar nou net iets op hebben! In dit artikel behandel ik een scala aan alternatieve karperaasjes die allemaal te koop zijn in de supermarkt voor een klein prijsje.

Macaroni

Macaroni, wie kent het niet? Wellicht een van de bekendste en simpelste gerechten om te bereiden, maar met de smaak zit het meestal wel goed! Laten karpers macaroni nou ook nog eens heel erg lekker vinden. Dat is ook niet zo gek, want macaroni is gemaakt van durum tarwe. Dit is rijk aan eiwitten en dus hartstikke voedzaam voor onze geschubde vriend. Visueel zal macaroni ook zijn mannetje staan door de witte kleur die het heeft. Verder kun je het gewoon simpel aan een hair rijgen en inwerpen. Het grootste pluspunt is misschien wel de prijs, het kost je hooguit een paar dubbeltjes voor een heleboel macaroni.


Rijg een drietal stukjes op je hair en je bent klaar om te vissen!

Kaas

Een lekkere plak kaas op de boterham doet het nog steeds erg goed in Nederland, vandaar onze bijnaam “kaaskoppen”. Desalniettemin gebruik ik het vaak voor iets anders. Karpers zijn ook echte kaaskoppen en zijn niet vies van een blokje 30+. Alweer is dit helemaal niet gek, want kaas is rijk aan eiwitten, natuurlijke vetten en zouten. Door de smaakversterkers in kaas is het een zeer instant aasje. Ook is de gele kleur een pluspunt, de karper zal in helderwater het stukje kaas heel snel opmerken. Koop een blok kaas in de supermarkt en snij het in blokjes. Deze blokjes kun je simpel aan de hair rijgen en het vangen kan beginnen!

Witte bonen

Bonen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Alle bonen zijn rijk aan koolhydraten zo ook de witte boon. Wanneer je 100 gram witte bonen hebt bevat het maar liefst 43 (!) gram koolhydraten. Dit is zeer voedzaam en karpers zullen het erg waarderen wanneer je hier langere tijd mee voert. Ook zullen deze koolhydraten een soort suiker produceren wanneer het verhit wordt. Wanneer je de witte bonen kookt zal dit dus ook gebeuren en zul je een zeer aantrekkelijk aas hebben voor de onderwater reuzen. Alweer is dit aasje wit van kleur en zal het dus ook nog eens de visuele aandacht van de karper trekken!


Waarschijnlijk heeft je opa er nog mee gevist; een blokje kaas doet het altijd goed!

Rozijnen

Iedereen kent rozijnen. Ze zitten in van die rode doosjes of zijn verwerkt tot boerenjongens. Doordat ze erg zoet zijn is ook dit een goed karperaasje. Zaak is wel dat je de rozijnen een uur of 12 in (suiker) water weekt. Wanneer je ze met een flavour weekt zullen ze veel van de flavour opnemen en uiteindelijk weer loslaten in het water wat jouw instant actie kan opleveren! De sultana rozijnen zijn perfect om mee te vissen en gaan zonder moeite op de hair.

Lokvoer

Als je met één van deze vier aasjes vist wil je natuurlijk ook een aantrekkelijk lokvoer hebben. Buiten wat bestanddelen van het aas waar je mee vist kun je er altijd kikkererwten, gekookte pinda’s, mais en tonijn bij doen. Je zult dan al een zeer aantrekkelijke mix hebben maar om het geheel af te maken kun je gebruik maken van kokosmelk. Kokosmelk is in tegenstelling tot andere melkproducten veel zoeter. Door de melk creëer je een grote waas in het water waardoor de karper getriggerd wordt om eens op onderzoek uit te gaan.


Karperaas hoeft niet altijd duur te zijn

Genoeg budget supermarkt aasjes zoals je ziet. Verras jezelf en ga er eens mee aan de slag. Bij mij heeft het in ieder geval zeer goed gewerkt op enkele dressuurputten. Dus, voordat je de viswinkel induikt om een dure zak boilies te halen, duik de supermarkt in en ontdek wat dat je te bieden heeft!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.